Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Quooker

Quooker

De Rotterdamse Henri Peteri werkte in 1970 bij Unilever, toen hij een ingeving kreeg die zijn leven voorgoed zou veranderen. Tijdens een presentatie werd benoemd dat ‘het water vijf minuten op het vuur moet staan’ om instant soep te kunnen bereiden. Dat moet toch makkelijker kunnen, dacht Peteri. Eenmaal thuis in Kralingen startte hij direct met het ontwikkelen van het prototype van de eerste kokendwaterkraan ter wereld. In 1992 werd de allereerste Quooker (‘Quick cooker’) geïntroduceerd in Nederland. Peteri’s zoons, Niels en Walter, zijn nog altijd actief betrokken bij het bedrijf. Inmiddels is Quooker hard op weg om de wereld te veroveren: de teller staat al op zeventien landen!

Directeur Walter Peteri aan het woord: ‘Een Quooker-kraan is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de moderne keuken. Ons drukke leven zorgt ervoor dat alle producten die gemak en tijdbesparing opleveren, erg populair zijn. Daarnaast is een Quooker-systeem een duurzame investering in je keuken, omdat je water en energie kunt besparen. Productinnovatie zit in ons DNA en achter de schermen wordt er dagelijks hard gewerkt om het systeem nóg zuiniger te maken. We zijn hard op weg om van een Quooker-kraan een onmisbare keukentool te maken.’

Quooker en Feyenoord
De ‘Rotterdamse roots’ en de voorliefde voor voetbal hebben ervoor gezorgd dat de gebroeders Peteri al jarenlang verbonden zijn aan Feyenoord. De Rotterdamse mentaliteit heerst nog altijd binnen het familiebedrijf. Iedere dag wordt er achter de schermen hard gewerkt om qua ontwikkeling de concurrentie voor te blijven. Nét even dat beetje extra doorzettingsvermogen en een flinke dosis trots, waarbij het motto ‘Geen woorden maar daden’ regelmatig boven komt drijven. Een duidelijke missie, net als bij Feyenoord: altijd de beste willen zijn en nooit je droom opgeven.

Quooker, de kraan die alles kan, kijkt uit naar een bruisende toekomst met Feyenoord.

Bezoek hier de website van Quooker: Quooker | De kraan die alles kan