Uitwedstrijden

Uitwedstrijden

Als de laatste jaren iets opnieuw hebben uitgewezen, is dat de steun van de Feyenoord-supporters onvoorwaardelijk is. Dat is al decennia een bekend gegeven, maar met recente sportieve diepte- en hoogtepunten werd het nog eens bevestigd. Of Feyenoord nu om de titel strijdt of in de middenmoot regelmatig teleurstellingen incasseert: de supporters zijn erbij, hoe ver de reis ook is.

Komt Feyenoord ergens op bezoek, dan is dat de garantie voor een vol uitvak. Ongeacht de klassering op de ranglijst. Het maakt de Feyenoord-supporters uniek en gerespecteerd bij elke tegenstander. Praat je over een twaalfde man, dan praat je over Feyenoord-supporters. Altijd loyaal, altijd trouw. Dat weten ze in Rotterdam en ver daarbuiten.

De gelukkigen die het mee beleven, koesteren bepaalde momenten een leven lang. Bijvoorbeeld de onmogelijke goal van Pierre van Hooijdonk tegen SC Freiburg in 2001, de 0-5 bij FC Groningen in 1993, de getergde Jon Dahl Tomasson tegen Lazio Roma in 2000, Benfica in 1963, de ommekeer-goal van Henk Fräser in Eindhoven in 1991, of in 2003 de 3-4 overwinning met negen man op De Graafschap na een 3-1 achterstand. Succes, maar ook teleurstelling, zorgen voor ervaringen die je mee blijft dragen.

Het stadion mag dan bij elk uitduel anders zijn, wat hetzelfde blijft, is de aanwezigheid van de twaalfde man. De kracht van het Legioen reikt verder dan De Kuip. Het is indrukwekkend om mee te maken.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×