Thuiswedstrijden

Thuiswedstrijden

De impact van die goal, het verlossende eindsignaal en het gevoel dat statisch beton door massale euforie ineens de flexibiliteit van een springkussen krijgt. Zij die vaker in De Kuip komen, snappen het. De registratie op televisie kan nog zo mooi en gedetailleerd zijn; de Kuip-beleving is niet te simuleren. Je moet erbij zijn om het te ervaren. In geen enkel ander stadion in Nederland kan er collectief zo intens worden gejuicht, gehoopt en getreurd als in De Kuip.

Het zijn onuitwisbare ervaringen, waar supporters vaak tot in lengte van jaren over praten. Wie erbij was, vergeet nooit meer de kopgoal van Van Hanegem tegen AC Milan in ‘69. Of de venijnige knal van Julio Ricardo Cruz tegen Juventus in ’97, de vrije trap(pen) van Pierre van Hooijdonk tegen Borussia Dortmund in 2002 en de kanonskogel van Dirk Kuyt tegen Ajax in 2006. Of recenter: de goal van Dirk Kuyt in de eerste minuut van de kampioenswedstrijd van het seizoen 2016-2017.

Het zit ‘m ook in finesses. In de karakteriserende dribbel van Coen Moulijn, het gesjok van József Kiprich, de onverzettelijkheid van John de Wolf, de dreadlocks van Henrik Larsson, de prachtige glimlach van Christian Gyan, het masker van Paul Bosvelt en de de drang naar voren van Rick Karsdorp. Maar ook het vreugdedansje van trainer Giovanni van Bronckhorst, na de winnende goal in de bekerwedstrijd tegen Ajax. Als supporter kan het niet anders dan dat je dat van dichtbij wilt meebeleven.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×