Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Voorbeschouwing | Feyenoord – sc Heerenveen

Feyenoord jaagt donderdag tegen sc Heerenveen op eerherstel en op drie belangrijke punten in de strijd om Europees voetbal. De wedstrijd maakt deel uit van een midweekse speelronde in de Eredivisie en begint om 20:45 uur.

De eerdere ontmoeting tussen beide clubs werd augustus vorig jaar een waar spektakelstuk. Na goals van Jens Toornstra (2), Robin van Persie en Tyrell Malacia leek Feyenoord op weg naar een eenvoudige zege, maar de 0-4 voorsprong werd nog bijna uit handen gegeven. In de slotfase kwam sc Heerenveen nog terug tot 3-4; gelukkig was het slotakkoord voor invaller Yassin Ayoub: 3-5.

Teamnieuws
Robin van Persie mist donderdagavond de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. De aanvoerder heeft teveel last van een kuitblessure, vertelde hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst woensdag tijdens de persconferentie. Behalve Van Persie komen ook Justin Bijlow en Jeremiah St. Juste zeker niet in actie tegen de Friezen. Voor het tweetal, beiden herstellende van een blessure, komt het competitieduel nog te vroeg.

Jan Olde Riekerink kan donderdag waarschijnlijk gewoon beschikken over Michel Vlap. De middenvelder liet dinsdag de training schieten vanwege een tegen Excelsior opgelopen voetblessure, maar lijkt tijdig fit. Dat valt te lezen op de clubsite van de Friezen. Als Vlap niet speelt zijn Pelle van Amersfoort en Yuki Kobayashi kandidaten om hem te vervangen.

Trainerstaal
Feyenoord heeft na 27 competitieduels vier punten achterstand op nummer drie AZ. De Alkmaarders speelden dinsdagavond met 2-2 gelijk tegen Vitesse en hebben daardoor een wedstrijd meer gespeeld. ‘We weten waar we staan en hebben alles nog in eigen hand,’ aldus Van Bronckhorst, die AZ met Feyenoord nog ontvangt in De Kuip. ‘Het is de laatste tijd teleurstelling op teleurstelling, maar we hebben nog niets verspeeld. Het is wel zaak dat we punten gaan pakken.’

‘We beginnen met een punt en proberen voor drie te gaan,’ aldus Olde Riekerink. ‘Het is in ieder geval heel belangrijk om de eerste 20, 25 minuten goed door te komen. Uit presteren we goed, maar we moeten beseffen dat op het moment dat wij niet ons uiterste best doen, tevreden zijn met het niveau dat we thuis halen, ons spel niet goed genoeg is. We moeten echt aan de bak.’

Vorm


Historie


Volg Feyenoord – sc Heerenveen
Er zijn nog kaarten voor Feyenoord – sc Heerenveen (klik hier om naar de Ticketshop te gaan). Kun je er niet bij zijn in De Kuip, maar wil je toch niets missen? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram, ons liveblog op Feyenoord.nl of in de Feyenoord App.

Feyenoord – sc Heerenveen
Donderdag 4 april om 20:45 uur, De Kuip
Scheidsrechter: Kuipers

Laatste resultaten

Thuis
13/12/2017 Feyenoord – sc Heerenveen 1-1
30/10/2016 Feyenoord – sc Heerenveen 2-2
28/01/2016 Feyenoord – sc Heerenveen 1-2
24/05/2015 Feyenoord – sc Heerenveen 2-2 n.v. (play-offs voor Europees voetbal)
15/08/2014 Feyenoord – sc Heerenveen 1-1

Uit
26/08/2018 sc Heerenveen – Feyenoord 3-5
06/05/2018 sc Heerenveen – Feyenoord 2-3
19/03/2017 sc Heerenveen – Feyenoord 1-2
18/10/2015 sc Heerenveen – Feyenoord 2-5
21/05/2015 sc Heerenveen – Feyenoord 1-0 (play-offs voor Europees voetbal)