Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Voorbeschouwing Feyenoord - FC Groningen

Feyenoord neemt het in de zesde thuiswedstrijd van dit seizoen op tegen FC Groningen. De eerste vijf duels in De Kuip werden allemaal gewonnen. Kan de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst de zegereeks in eigen huis uitbreiden? 

Feyenoord staat na twaalf speelronden in de Eredivisie op de derde plaats. FC Groningen, waar oud-Feyenoorder Danny Buijs trainer is, bezet de zestiende plaats.

Teamnieuws
Robin van Persie is niet op tijd hersteld van zijn blessure en ontbreekt zondag in de wedstrijdselectie, evenals Jeremiah St. Juste (geschorst), Luis Sinisterra (niet wedstrijdfit) en Ridgeciano Haps (geblesseerd). Verder kan Van Bronckhorst al zijn spelers inzetten. 

FC Groningen houdt vast aan hetzelfde elftal dat de afgelopen twee duels wist te winnen. Japans international Ritsu Doan sloot vrijdag weer aan op de training. Jannik Pohl en Michael Breij ontbreken in De Kuip.

Trainerstaal
Met de thuiswedstrijd tegen FC Groningen van zondag begint voor Feyenoord de laatste reeks wedstrijden van de eerste seizoenshelft. Daarin is het doel duidelijk, zo stelde Giovanni van Bronckhorst vrijdag tijdens de persconferentie. ‘We willen tot de winterstop de maximale score halen. Gezien de achterstand op PSV en Ajax kunnen wij ons niet meer puntenverlies veroorloven. Dat maakt de komende serie heel belangrijk voor ons.’

Voor Danny Buijs is het duel van zondag speciaal. De trainer van FC Groningen speelde tien jaar in de jeugd voor Feyenoord en kwam tussen 2006 en 2009 uit voor Feyenoord 1. ‘Ik heb speciale gevoelens voor Feyenoord en ken veel mensen die bij de club werken,’ zegt Buijs. ‘Dat maakt het leuk om zondag terug te keren in De Kuip, maar ik wil benadrukken dat ik maar één intentie heb en dat is een goed resultaat behalen met Groningen.’

Vorm
Feyenoord behaalde in de maand november tot nu toe de maximale score. De ploeg won met 5-1 van ADO Den Haag in het bekertoernooi en versloeg Heracles Almelo twee weken geleden met 0-2. Tussentijds werd de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo na een minuut gestaakt omdat het licht in De Kuip uitviel.

FC Groningen heeft de weg naar boven gevonden. De noorderlingen bungelden lang onderaan de ranglijst, maar zijn na zeges op Excelsior (2-4) op sc Heerenveen (2-0) opgeklommen naar de zestiende plaats.

Feyenoord – FC Groningen kijk je in De Kuip
Heb je nog geen kaarten voor het duel met FC Groningen? Koop hier je kaarten en kom naar De Kuip! Ben je niet in de gelegenheid om naar het stadion te komen, maar wil je toch niets missen? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram, ons liveblog op Feyenoord.nl of in de Feyenoord App.

Feyenoord – FC Groningen
Zondag 25 november om 14:30 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Blom

Laatste resultaten

Thuis
08/02/2018 Feyenoord – FC Groningen 3-0
11/02/2017 Feyenoord – FC Groningen 2-0
16/04/2016 Feyenoord – FC Groningen 1-1
05/10/2014 Feyenoord – FC Groningen 4-0
15/12/2013 Feyenoord – FC Groningen 1-0

Uit
25/11/2017 FC Groningen – Feyenoord 0-2
07/08/2016 FC Groningen – Feyenoord 0-5
13/12/2015 FC Groningen – Feyenoord 1-1
26/04/2015 FC Groningen – Feyenoord 1-1
09/03/2014 FC Groningen – Feyenoord 0-2