Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Voorbeschouwing Feyenoord – AZ

Feyenoord kan in de 31ste speelronde uitstekende zaken doen in de strijd om de derde plaats. Zaterdagavond komt nummer vier AZ op bezoek in De Kuip, waar om 20:45 uur wordt afgetrapt. Het team van Giovanni van Bronckhorst heeft met nog vier speelronden te gaan een voorsprong van vier punten op de Alkmaarders.

De eerdere ontmoeting tussen Feyenoord en AZ dit seizoen eindigde onbeslist. In het AFAS Stadion zette Albert Gudmundsson de thuisploeg al vroeg op voorsprong, maar er ging een punt mee terug naar Rotterdam dankzij een goal van Steven Berghuis: 1-1.

Teamnieuws
Naoufal Bannis (17) maakt zaterdag voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie van Feyenoord 1. De jonge spits wordt door Giovanni van Bronckhorst overgeheveld vanuit Feyenoord Onder 19, omdat Nicolai Jørgensen en Dylan Vente ontbreken vanwege een schorsing. Robin van Persie is volledig fit voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen AZ, evenals Jeremiah St. Juste en Cuco Martina.

AZ-trainer John van den Brom kan mogelijk niet beschikken over Fredrik Midtsjø. Hij ging tijdens de vrijdagtraining voortijdig naar de kant en is een twijfelgeval. Daar tegenover staat de terugkeer van spits Myron Boadu na maandenlang blessureleed. De aanvaller raakte geblesseerd aan zijn enkel tijdens AZ – Feyenoord eerder dit seizoen, maar maakt nu voor het eerst weer deel uit van de wedstrijdselectie.

Trainerstaal
‘We kunnen een enorme stap zetten om ons doel te bereiken,’ zei Van Bronckhorst vrijdagmiddag op de persconferentie. De coach put vertrouwen uit de reeks overwinningen van de afgelopen weken, waarvan de laatste op Heracles Almelo werd geboekt met een man minder. ‘Dat zegt iets over de wilskracht die we hebben getoond. We stonden met tien man, maar ik zag een team dat ten koste van alles wilde winnen.’

‘Wat ons strijdplan is tegen Feyenoord?,’ herhaalde Van den Brom een vraag op de persconferentie in Alkmaar, zo was te lezen op de clubsite. ‘Brutaal zijn en zelf durven voetballen. Ondanks dat het in De Kuip is. We hebben daar overigens vaker prima gespeeld. Of ik qua opstelling dingen ga veranderen? Ja. Daar is ook wel reden toe na de afgelopen duels. Wat er verandert zien jullie zaterdag.’

Vorm


Historie


Volg Feyenoord – AZ
Feyenoord – AZ wordt gespeeld in een uitverkochte Kuip. Tickets zijn enkel nog verkrijgbaar via Ticket Exchange. Kun je er niet bij zijn, maar wil je toch niets missen? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram, ons liveblog op Feyenoord.nl of in de Feyenoord App.

Feyenoord – AZ 
Zaterdag 20 april om 20:45 uur, De Kuip
Scheidsrechter: Nijhuis

Laatste resultaten

Thuis
11/03/2018 Feyenoord – AZ 2-1
12/03/2017 Feyenoord – AZ 5-2
03/03/2016 Feyenoord – AZ 3-1 (KNVB Beker)
25/10/2015 Feyenoord – AZ 3-1
14/12/2014 Feyenoord – AZ 2-2

Uit
16/09/2018 AZ – Feyenoord 1-1
22/04/2018 AZ – Feyenoord 0-3 (KNVB Beker)
01/10/2017 AZ – Feyenoord 0-4
11/12/2016 AZ – Feyenoord 0-4
24/01/2016 AZ – Feyenoord 4-2