Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Voorbeschouwing Ajax - Feyenoord

Feyenoord gaat in de tiende speelronde van de Eredivisie op bezoek bij Ajax. De Amsterdammers ontvangen het team van Giovanni van Bronckhorst zondag in Johan Cruijff Arena. De aftrap van de eerste Klassieker van dit seizoen is om 14:30 uur.

Feyenoord staat na negen speelronden met twintig punten op de derde plaats. Vorige week werd PEC Zwolle in eigen huis met 3-0 verslagen, waardoor het team in het spoor bleef van Ajax. Die ploeg bezet de tweede plaats met een voorsprong van twee punten. Daardoor staat de tweede plaats op het spel tijdens de komende Klassieker.

Teamnieuws
Van Bronckhorst kan zondag niet beschikken over Luis Sinisterra. De Colombiaanse buitenspeler is niet op tijd hersteld van een hamstringblessure. Steven Berghuis is wel inzetbaar. De aanvaller viel in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle van vorig weekend uit na een botsing met een tegenstander, maar hervatte eerder deze week al de training. Yassin Ayoub is op tijd hersteld van de lichte enkelblessure waar hij begin deze week mee kampte.

Bij Ajax ontbreekt Carel Eiting. De middenvelder ontbrak door een enkelblessure op de vrijdagtraining en zal geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie. Waar Van Bronckhorst naast Sinisterra niet kan beschikken over de langdurig geblesseerde Ridgeciano Haps, kan Ajax-coach Erik ten Hag ook zondag geen beroep doen op de al langer revaliderende Joël Veltman, Daley Sinkgraven en Hassane Bandé.

Trainerstaal
‘Ajax is een ploeg in vorm,’ erkende Van Bronckhorst vrijdagmiddag op de persconferentie. ‘Ze hebben een goede ploeg en in dat opzicht is Ajax een mooie tegenstander voor ons. Wij moeten zorgen dat we goed voor de dag komen en het hen zo moeilijk mogelijk maken. Het geloof moet er zijn en dat is er ook in de ploeg. Ik denk dat we in staat zijn om te winnen en dat moeten we uitstralen.’

‘Feyenoord heeft een prima selectie en doet het goed,’ stelde Ten Hag op zijn beurt op de persconferentie in Amsterdam. ‘Zij zullen vertrouwen hebben, maar wij hebben dat zeker ook. We moeten alleen oppassen dat het niet té wordt, dat het de verkeerde kant opslaat. Wij willen ons eigen spel spelen, van eigen kracht uitgaan en daarmee Feyenoord naar achteren dwingen.’

Vorm
Feyenoord verloor slechts één van de laatste zeventien Eredivisieduels (W14-G2-V1). Alleen De Graafschap was dit seizoen in de eerste speelronde met 2-0 te sterk in eigen huis. Dat was ook de enige van de laatste 22 wedstrijden in de Eredivisie waarin het team van Giovanni van Bronckhorst niet scoorde.

Het team van Ten Hag won zeven van de negen Eredivisieduels dit seizoen, met als uitzondering een 1-1 gelijkspel tegen Heracles Almelo en een 3-0 nederlaag bij PSV. Afgelopen week werd Benfica in de groepsfase van de Champions League in de absolute slotfase verslagen: 1-0.

Historie
Feyenoord trof Ajax al 62 keer eerder in competitieverband in Amsterdam. Het duel tussen de twee aartsrivalen werd elf keer gewonnen door Feyenoord, eindigde zestien keer in een gelijkspel en 35 keer werd een nederlaag geleden.

Volg Ajax – Feyenoord
Wil je zondag niets missen van de Klassieker in Amsterdam? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram, ons liveblog op Feyenoord.nl of in de Feyenoord App.

Ajax – Feyenoord
Zondag 28 oktober om 14:30 uur, Johan Cruijff Arena
Scheidsrechter: Kuipers

Laatste resultaten

Uit
21/01/2018 Ajax – Feyenoord 2-0
02/04/2017 Ajax – Feyenoord 2-1
07/02/2016 Ajax – Feyenoord 2-1
25/01/2015 Ajax – Feyenoord 0-0
22/01/2014 Ajax – Feyenoord 3-1 (KNVB Beker)

Thuis
22/10/2017 Feyenoord – Ajax 1-4
23/10/2016 Feyenoord – Ajax 1-1
08/11/2015 Feyenoord – Ajax 1-1
28/10/2015 Feyenoord – Ajax 1-0 (KNVB Beker)
21/09/2014 Feyenoord – Ajax 0-1