Fanshop
Fanshop
Feyenoord 1

Voorbeschouwing Feyenoord – Fortuna Sittard

Feyenoord sluit de zestiende speelronde van de Eredivisie af met een wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De aftrap van het duel in De Kuip is om 16:45 uur. Er zijn hier nog kaarten beschikbaar.

Feyenoord en Fortuna Sittard staan voor het eerst sinds 19 april 2002 weer tegenover elkaar in de Eredivisie. Bert van Marwijk (voormalig speler én trainer van Fortuna) leidde Feyenoord die dag naar een 1-2 overwinning, waardoor de Limburgers officieel degradeerden naar de eerste divisie. Pierre van Hooijdonk en Patrick Paauwe zorgden die dag voor de uitgoals.

Teamnieuws
Giovanni van Bronckhorst rekent erop zondag in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard weer te kunnen beschikken over Robin van Persie. Ook het herstel van Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra verloopt voorspoedig, al komt de thuiswedstrijd tegen Fortuna voor hen te vroeg. Ook Jeremiah St. Juste (kneuzing) en Eric Botteghin (lies) zijn niet inzetbaar.

Fortuna-coach René Eijer kan over een nagenoeg fitte selectie beschikken. Daar hoort ook Andrija Novakovich bij. De spits keert zondagmiddag vermoedelijk terug in de basisopstelling. Novakovich miste vier competitiewedstrijden door een blessure, maar viel al in tegen sc Heerenveen en AZ.

Trainerstaal
‘Fortuna staat er heel goed op,’ aldus Van Bronckhorst op de persconferentie van vrijdagmiddag. ‘Ze staan op een plek (tiende, red.) die niet veel mensen verwacht hadden.’ Onze hoofdcoach keek ook uit naar het weerzien met oud-ploeggenoot Kevin Hofland, die deel uitmaakt van de technische staf van Fortuna. ‘Ik vind het mooi om Kevin net als bijvoorbeeld Mark van Bommel nu als trainer te zien.’

Eijer sprak in aanloop naar de wedstrijd in De Kuip met zijn spelers om te zien of ze gespannen zijn. ‘Je zakt weg of je wordt beter,’ zo weet hij door zijn ervaring als speler. De hoofdcoach van de Limburgers is niet bang voor dat eerste scenario, zo stelde hij vrijdagmiddag op de persconferentie. ‘Ik vroeg Koselev eerder deze week of hij ooit voor zoveel mensen had gespeeld. Hij zei: “Nee, maar ik vind het geweldig”.’

Vorm
Feyenoord staat dit Eredivisieseizoen na vijftien duels op 35 punten, slechts één minder dan na vijftien speelronden in het kampioensjaar 2016-2017. Het team won dit kalenderjaar vijftien van de zestien thuisduels in de Eredivisie. Alleen PSV voorkwam op 25 februari een uitnederlaag in De Kuip (1-3).


Fortuna Sittard beleefde met twee punten uit de eerste vijf duels een stroeve start in de Eredivisie, maar de laatste maanden sprokkelt de club stug punten bij elkaar. De Limburgers deden vooral goede zaken door directe concurrenten in de strijd tegen degradatie – zoals NAC Breda en De Graafschap – te verslaan. Fortuna (tiende) ligt met zestien punten uit vijftien duels op schema voor lijfsbehoud.

Historie

Volg Feyenoord – Fortuna Sittard
Wil je zondag niets missen van Feyenoord – Fortuna Sittard? Je kunt er nog bij zijn! Kaartjes zijn hier verkrijgbaar. Kun je er niet bij zijn in De Kuip? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram, ons liveblog op Feyenoord.nl of in de Feyenoord App.

Feyenoord – Fortuna Sittard
Zondag 16 december om 16:45 uur
Scheidsrechter: Manschot

Laatste resultaten

Thuis
06/02/2002 Feyenoord – Fortuna Sittard 1-0
06/05/2001 Feyenoord – Fortuna Sittard 2-3
19/09/1999 Feyenoord – Fortuna Sittard 1-0
15/11/1998 Feyenoord – Fortuna Sittard 4-1
29/10/1997 Feyenoord – Fortuna Sittard 1-3

Uit
19/04/2002 Fortuna Sittard – Feyenoord 1-2
13/12/2000 Fortuna Sittard – Feyenoord 2-4
09/02/2000 Fortuna Sittard – Feyenoord 2-3
21/08/1998 Fortuna Sittard – Feyenoord 1-2
25/03/1998 Fortuna Sittard – Feyenoord 0-2