Fanshop
Fanshop
AS3I6210

Toornstra en Tapia terug op trainingsveld

Feyenoord heeft vrijdag de eerste trainingsweek van het nieuwe seizoen afgesloten met twee teruggekeerde internationals. Jens Toornstra en Renato Tapia mochten de eerste trainingen van deze week nog aan zich voorbij laten gaan, omdat het duo eind vorig seizoen interlandverplichtingen had.

Toornstra maakte na het successeizoen met Feyenoord nog enkele weken deel uit van de selectie van het Nederlands elftal, waar hij speeltijd kreeg in de met 1-2 gewonnen oefeninterland tegen Marokko. Tapia kwam op 14 juni voor het laatst in actie, toen hij namens het nationale team van Peru trefzeker was in het vriendschappelijke duel met Jamaica (3-1 winst).

Na de terugkeer van Toornstra en Tapia wacht hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst nog op Karim El Ahmadi, Tonny Vilhena, Nicolai Jørgensen, Sofyan Amrabat en Justin Bijlow. De eerste vier sluiten maandag aan bij de selectie en zijn zodoende afwezig op de eerste openbare training van het seizoen, die zaterdag om 10:30 uur op het programma staat in De Kuip. Bijlow is momenteel met Oranje Onder 19 actief op het EK in Georgië. Alle bezoekersinformatie voor de eerste openbare training in het stadion vind je hier.

Met de trainingen van vandaag (vrijdag) en zaterdag draait Feyenoord warm voor de eerste oefenwedstrijd van 2017-2018. Na de oefensessie in De Kuip neemt de landskampioen het zaterdag vanaf 16:00 uur op tegen FC Lisse. De laatste kaarten voor het vriendschappelijke duel op sportpark Ter Specke zijn hier te koop.