Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord%20UEL

Feyenoord neemt maatregelen voor Europese thuisduels

Feyenoord weet vrijdag welke drie tegenstanders het treft in de groepsfase van de Europa League. Wat de uitkomst van de loting ook wordt, nu al is duidelijk dat de UEFA dit seizoen nadrukkelijk zal bekijken of de club haar zaken bij thuiswedstrijden onder controle heeft. Naar aanleiding van de laatste Europese thuiswedstrijd (tegen AS Roma, 26 februari 2015) kreeg Feyenoord van de Europese voetbalbond twee voorwaardelijke straffen van een wedstrijd zonder publiek opgelegd. Om te voorkomen dat de voorwaardelijke straffen worden omgezet in onvoorwaardelijke, neemt Feyenoord verschillende maatregelen voor de Europese thuiswedstrijden in het seizoen 2016-2017.

De maatregelen die Feyenoord treft rondom alle Europese thuiswedstrijden in het seizoen 2016-2017 zijn drieledig:

1) Vermindering stadioncapaciteit
Alle vakken op de parterretribunes blijven bij de Europese thuiswedstrijden onbezet. Het gaat hierbij om de vakken W, X, Y en Z, met uitzondering van de invalidenplekken op de vakken Y en Z. Voor een deel van de vakken op de eerste ring van de gele zijde (vakken Q, R, S, T en U) en de eerste ring van de groene zijde (vakken E en J) zullen minder kaarten worden verkocht dan bij reguliere thuiswedstrijden. Het aantal beschikbare kaarten voor supporters zal hierdoor bij elke Europese thuiswedstrijd rond de 26.000 liggen.

2) Netten rondom het hele veld
Feyenoord zal rondom het volledige speelveld netten van ten minste tien meter hoog ophangen, die moeten voorkomen dat er voorwerpen op het speelveld worden gegooid.

3) Inzet extra stewards
Rondom alle Europese thuiswedstrijden worden extra stewards ingezet. De stewards bij de toegangspoorten zorgen voor extra en verscherpte fouillering. De extra stewards op de vakken zien toe op de naleving van de (gedrags)regels, waaronder het vrijhouden van de trappen.

Absoluut noodzakelijk
Feyenoord acht deze maatregelen, hoe drastisch ze in de ogen van de club ook zijn, allerminst overdreven en absoluut noodzakelijk. De misstanden waarvoor Feyenoord door de UEFA is bestraft, worden door de club op geen enkele wijze getolereerd of gebagatelliseerd en wil de club uit haar stadion bannen. In het belang van (de toekomst van) de club mag het niet opnieuw misgaan. Dat is waarom Feyenoord genoodzaakt is om deze maatregelen te nemen.

Voorwaardelijke straffen
Deze maatregelen worden genomen vanwege de dubbele straf die Feyenoord heeft gekregen naar aanleiding van de thuiswedstrijd tegen AS Roma in het seizoen 2014-2015. Vanwege het gooien van voorwerpen op het veld, het afsteken van vuurwerk en het blokkeren van de trappen kreeg de club van de UEFA een boete van € 50.000, plus een voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek met een proeftijd van twee jaar, waarvan inmiddels een jaar verstreken is. Vanwege racistisch gedrag van een supporter gedurende diezelfde wedstrijd kreeg Feyenoord een boete van € 50.000 plus een voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek, met een proeftijd van drie jaar (met ingang van juni 2016).

Kaartverkoop
Voor de groepswedstrijden in de Europa League worden in eerste instantie alleen passe-partouts verkocht. Seizoenkaarthouders krijgen hierbij voorrang. Meer informatie over de kaartverkoop voor de Europa League vind je hier

Vragen en antwoorden
Wil je meer weten over de inhoud en achtergronden van de maatregelen? De belangrijkste vragen en antwoorden hierover hebben we hier op een rij gezet

Zie ook: