Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
fey-sev-23

Informatie kaartverkoop thuisduels Europa League

Feyenoord start op zaterdag 3 september aanstaande met de kaartverkoop voor de thuiswedstrijden in de Europa League. In verband met de aangepaste capaciteit in De Kuip bij Europese thuisduels als gevolg van de getroffen maatregelen is de kaartverkoop anders ingericht dan gebruikelijk. In dit bericht lees je de belangrijkste informatie.

Passe-partouts
Feyenoord kiest ervoor om in eerste instantie enkel passe-partouts te verkopen voor de thuiswedstrijden in de groepsfase Europa League 2016-2017. Met een passe-partout zijn supporters automatisch verzekerd van toegang tot de drie thuisduels in de groepsfase. Seizoenkaarthouders worden op zaterdag 3 september als eerste in de gelegenheid gesteld een passe-partout aan te schaffen. De kaartverkoop voor de thuiswedstrijden in de Europa League verloopt enkel online, via www.feyenoord.nl/ticketshop.

Geen garantie
Feyenoord kan seizoenkaarthouders helaas geen garantie bieden op een passe-partout voor de Europese thuisduels. Dit omdat er – als gevolg van de door de club getroffen maatregelen – bij de thuiswedstrijden in de groepsfase minder plaatsen beschikbaar zijn in het stadion (ongeveer 26.000) dan dat er seizoenkaarthouders zijn (ongeveer 32.000).

Aanmelden
Seizoenkaarthouders die tijdens de thuisduels in de groepsfase gegarandeerd met minimaal twee personen naast of bij elkaar willen zitten, kunnen zich hiervoor aanmelden. Dit kan vanaf vrijdag 26 augustus aanstaande om 9:00 uur tot en met donderdag 1 september via www.feyenoord.nl/groepsaanmelding. Elke groep kan worden aangemeld door één supporter, die daarmee de zogenoemde hoofdboeker is. De hoofdboeker kan, na een voltooide aanmelding, vanaf 3 september voor alle groepsleden in een keer een passe-partout (proberen te) kopen. Na aanmelding ontvangen de hoofdboeker én de groepsleden een bevestiging per e-mail.

Let op:

  • Het (vroegtijdig) aanmelden als groep voor een passe-partout vergroot de kans dat deze 3 september ook kan worden aangeschaft NIET. Het aanmelden is enkel bedoeld om supporters de mogelijkheid te bieden om met medesupporters gegarandeerd naast of bij elkaar te kunnen zitten.
  • Het aanmelden is NIET VERPLICHT. Supporters die met een groep de Europese thuisduels willen bezoeken, kunnen er ook voor kiezen zich niet aan te melden. In plaats daarvan kunnen zij er voor kiezen om bij de start van de kaartverkoop op zaterdag 3 september tegelijkertijd maar los van elkaar een passe-partout aan te schaffen. De kans op plekken naast of bij elkaar is dan alleen kleiner. Het is ook niet zo dat supporters die zich hebben aangemeld meer kans maken op een passe-partout dan supporters die zich niet hebben aangemeld.
  • Er zit GEEN tijdsdruk op het aanmelden. Dit betekent dat supporters die zich als eerste aanmelden geen grotere kans maken op een passe-partout dan supporters die dit op de laatst mogelijke dag (donderdag 1 september) doen.
  • Een groep kan bestaan uit minimaal TWEE en maximaal VIJF personen. Wil je met zes of meer supporters bij elkaar zitten? Kies dan voor twee groepen van drie of drie groepen van twee, etc. In dat geval moet per groep een hoofdboeker worden aangewezen.
  • Supporters die er voor kiezen om alleen voor zichzelf een passe-partout te kopen, hoeven zich NIET aan te melden.

Voorbeeld:
Je gaat altijd met vier (jij en drie anderen) seizoenkaarthouders naar thuiswedstrijden van Feyenoord en wilt ook de Europese thuisduels met hen bezoeken. In dat geval wijs je binnen jouw groep één hoofdboeker aan. De hoofdboeker is degene die de mogelijkheid heeft om jouw groep aan te melden voor een passe-partout. De hoofdboeker is tevens degene die de mogelijkheid heeft om voor zichzelf én alle groepsleden een passe-partout aan te schaffen. De hoofdboeker heeft hiervoor van alle groepsleden hun relatienummer (bijv. 02123456 01) en postcode (bijv. 1234 AB) nodig. De groepsleden hoeven zelf dus niets te doen.

Vak- en stoelkeuze
Bij het aanmelden hebben supporters niet de mogelijkheid om (een voorkeur voor) een vak of stoel te kiezen. Het kiezen van een vak en eventueel stoel (indien het om een genummerd vak gaat) kan op het moment van het aanschaffen van een passe-partout, afhankelijk van de beschikbaarheid. Het terugkopen of reserveren van je eigen plek is bij de thuiswedstrijden in de groepsfase niet mogelijk. Dit omdat er minder plaatsen zijn dan seizoenkaarthouders, sommige vakken leeg blijven en in andere vakken de capaciteit omlaag gaat. Uiteraard is het voor seizoenkaarthouders wel mogelijk om bij het kopen van een passe-partout te kiezen voor hun eigen vak en zelfs stoel, als deze nog beschikbaar is én het betreffende vak niet leeg blijft. Er is dus wel een kans, maar geen garantie om bij de Europese duels op je eigen vak plaats te nemen.

Legioenleden
Indien er na de verkoopperiode van passe-partouts aan seizoenkaarthouders nog plekken beschikbaar zijn in het stadion, komen leden van Het Legioen als eerste aan de beurt. In dit geval worden zij door Feyenoord hierover (persoonlijk) geïnformeerd.

Gezinsvak, invalideplaatsen en bedrijvenseizoenkaarten
Heb je een seizoenkaart op een gezinsvak, de invalidentribune of een bedrijvenseizoenkaart? Lees dan hier wat voor jou van toepassing is bij de kaartverkoop voor de Europese thuiswedstrijden.

Vragen en antwoorden
Heb je na het lezen van dit bericht nog vragen over de kaartverkoop voor de thuiswedstrijden in de Europa League? Kijk dan op deze pagina, waar uitgebreide antwoorden op vragen zijn te vinden.  

Zie ook:
Maatregelen Feyenoord voor Europese thuisduels
Toelichting directie Feyenoord op maatregelen
Vragen en antwoorden over maatregelen Europese thuisduels
Vragen en antwoorden over kaartverkoop Europese thuisduels