Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord gaat voor vierde Johan Cruijff Schaal

Feyenoord kan zaterdag in het Philips Stadion de vierde Johan Cruijff Schaal uit de clubhistorie winnen. Dit en nog veel meer feiten en weetjes in aanloop naar PSV – Feyenoord lees je in dit bericht.

  • PSV won het vaakst de Nederlandse Super Cup: elf keer. Ajax volgt met acht overwinningen, Feyenoord met drie en FC Twente met twee zeges.

  • Van de 27 duels om de Johan Cruijff Schaal was 24 keer de winnaar na negentig minuten bekend. In 1995 en 2013 won Ajax na verlenging en vorig jaar pakte Feyenoord de Johan Cruijff Schaal na het nemen van strafschoppen.

  • Van geen enkele ploeg verloor PSV in het betaalde voetbal vaker in eigen huis dan van Feyenoord: liefst 22 keer. Dertien keer eindigde de strijd onbeslist en 37 keer zegevierde PSV.

  • Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst stonden als speler zes keer tegenover elkaar in een officieel duel, maar geen enkele keer in Eindhoven. Op 11 juli 2010 stonden beide spelers wel samen aan de aftrap tijdens de verloren WK-finale tegen Spanje. Na het WK van 2010 nam Van Bommel de aanvoerdersband bij Oranje over van Van Bronckhorst.
Feyenoord-Vitesse-002.JPG
Feyenoord-Vitesse-074.JPG
Feyenoord-Vitesse-072.JPG
  • Feyenoord speelt voor het derde jaar op rij om de Johan Cruijff Schaal. Vorig seizoen werd Vitesse in De Kuip verslagen. In 2016 was PSV in de Amsterdam Arena te sterk.

  • Feyenoord kan na PSV, Ajax en FC Twente de vierde ploeg worden die de Johan Cruijff Schaal wint in opeenvolgende seizoenen.
  • Jens Toornstra maakte vorig jaar in de strijd om de Johan Cruijff Schaal de openingstreffer. Geen enkele speler was vaker dan één keer trefzeker voor Feyenoord in de Super Cup.

  • Robin van Persie speelde nog nooit een duel om de Johan Cruijff Schaal. Wel won hij twee keer de Engelse Super Cup (FA Community Shield): in 2004 met Arsenal en in 2013 met Manchester United.


Volg PSV - Feyenoord
Ben je er niet bij in het Philips Stadion, maar wil je toch niets missen? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram, ons liveblog op Feyenoord.nl of in de Feyenoord App.