Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
gras%20experience2

Zondag laatste voetbalactiviteit op huidige grasmat

De eerste training van Feyenoord van zondagmiddag is de laatste voetbalactiviteit die op de huidige grasmat zal worden afgewerkt in De Kuip. Nadat er komende week nog diverse evenementen plaatsvinden in het stadion, wordt op maandag 6 juli de huidige grasmat verwijderd. Op 7 juli wordt er vervolgens een nieuwe mat in het stadion gelegd. ‘We richten ons daarbij in eerste instantie op de Open Dag’, zegt grasmeester Erwin Beltman. ‘Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de mat in optimale staat is voor de openingswedstrijd tegen Southampton op 23 juli.’

De grasmat van De Kuip werd afgelopen seizoen opnieuw verkozen tot beste van de Eredivisie. Supporters kregen zaterdag tijdens de tweede editie van de Gras Experience in De Kuip de kans om de geheimen van de beste grasmat van Nederland te leren kennen. Zij konden onder meer de schaal voor beste veld bewonderen in het Feyenoord Museum, al hun vragen stellen aan de grasmeesters en ze kregen uiteindelijk zelfs een stukje van het ‘heilige gras’ mee naar huis.

De vervanging van de grasmat is noodzakelijk omdat De Kuip de afgelopen periode het decor was van verschillende (bedrijfs)toernooien en evenementen. Vorige zomer werd om dezelfde reden een nieuwe grasmat in De Kuip gelegd.