Fanshop
Fanshop
training%20di-14

Zon breekt door in Portugal op dinsdagtraining

De zon. Die hadden de spelers van Feyenoord nog nauwelijks gezien tijdens het trainingskamp in de Algarve, waar het tot dusver vooral regende. Dinsdagochtend begon de training wederom met enkele buien, maar aan het begin van de middag klaarde het op en werd het afsluitende partijspel in Portugal afgewerkt onder aangename weersomstandigheden.

Veld vijftien
Het noodweer van maandagavond had het trainingsveld in Estádio da Nora, waar de selectie tot dusver trainde, behoorlijk aangetast. Om die reden week Feyenoord dinsdag uit naar het Alfamar Beach & Sport Resort in Alfamar, een plaatsje net buiten Albufeira. Daar kon de ploeg terecht op veld nummer vijftien.

Elia terug, El Ahmadi afwezig
Daar was ook Eljero Elia weer van de partij. De aanvaller miste de training van maandag wegens ziekte, maar nam een dag later volledig deel aan de groepstraining. Dat gold niet voor Karim El Ahmadi, die evenals Eric Botteghin ontbrak op het trainingsveld. De Marokkaan was achtergebleven in het spelershotel, nadat hij de maandagtraining voortijdig moest staken met knieklachten.

Partijspel
De aanwezige supporters telden daardoor 24 spelers, wat hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst wederom de gelegenheid gaf een partijspel van elf tegen elf te laten spelen. Het ‘gele’ team, bestaande uit de spelers die in de competitie al zeer regelmatig aan de aftrap verschenen, nam het op tegen de ploeg met de blauwe hesjes, met onder andere de jeugdspelers Gustavo Hamer en Rick van der Meer. Het enige en dus winnende doelpunt van de partij kwam op naam van Simon Gustafson.

Dinsdagmiddagtraining besloten
De training eindigde waarmee hij begon: een aantal loopoefeningen voor de Feyenoorders. Daarna werden er handtekeningen uitgedeeld en foto’s gemaakt met supporters en kon de bus terug naar het spelershotel. Daar traint Feyenoord evenals de afgelopen dagen besloten.