O14BrabantUnited3

Winst voor Feyenoord Onder 17 in mini-Klassieker

Feyenoord Onder 17 heeft zaterdag met overtuigende cijfers gewonnen van Ajax Onder 17. Op Varkenoord werd het 4-1 voor de ploeg van trainer Cor Adriaanse. Feyenoord Onder 19 leek af te stevenen op een nederlaag tegen koploper Ajax Onder 19, maar sleepte in Amsterdam na rust toch nog knap een 2-2 gelijkspel uit het vuur.

Feyenoord Onder 19 knokt zich naar gelijkspel tegen Ajax
Feyenoord Onder 19 heeft koploper Ajax Onder 19 zaterdagmiddag het eerste puntenverlies van het seizoen bezorgd. De Rotterdammers vochten zich op De Toekomst dankzij treffers van Nigel Robertha en Dylan Vente knap terug van een 2-0 achterstand bij rust: 2-2. ‘Uiteindelijk een heel mooi resultaat en ook een terechte uitslag,’ reageerde trainer Damien Hertog.

Vooraf was het een mooie uitdaging voor Feyenoord. Ajax had al zijn tien competitiewedstrijden gewonnen, maar ook Feyenoord heeft de laatste weken de smaak te pakken. In de eerste helft was er een duidelijk overwicht voor de thuisploeg, die bij rust terecht met 2-0 leidde. ‘Het was gewoon niet goed genoeg van onze kant,’ aldus Hertog. ‘Vooral in het verdedigen en duelleren kwamen we tekort.’

Als Feyenoord nog wat wilde, moest er wat veranderen in de tweede helft en dat gebeurde. Een aangepaste tactiek gekoppeld aan meer duelkracht en agressiviteit bracht de ommekeer. Feyenoord begon langzamerhand de slag te winnen op het middenveld en zag zichzelf beloond worden met de aansluitingstreffer van Nigel Robertha én de gelijkmaker uit een strafschop van Dylan Vente.

Hertog: ‘Als je ziet hoe de ploeg in staat is geweest om de wedstrijd nog naar zich toe te trekken, dan geeft dat veel voldoening en een heel trots gevoel. Ik kan alleen maar tevreden zijn met wat we vandaag hebben gepresteerd.’

Ajax Onder 19 - Feyenoord Onder 19 2-2
8’ 1-0
35’ 2-0
52’ 2-1 Nigel Robertha
78’ 2-2 Dylan Vente (strafschop)

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Bijl, Zwartjens, Knoester, Malacia; Smulder, Butter (82’ Roffelsen), Hansson (78’ Kökcü); Vente, Robertha en Bangura.

Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Feyenoord Onder 18 stelt teleur tegen AFC
Feyenoord Onder 18 heeft opnieuw een nederlaag moeten slikken. Na drie eerdere verliespartijen was zaterdag AFC Onder 19 met 3-1 te sterk. ‘We hebben vandaag ver onder ons niveau gespeeld en verdiend verloren. Dit was Feyenoord onwaardig,’ vond trainer Jan Gösgens.

In een gelijkopgaande eerste helft hadden de bezoekers het meeste balbezit, maar tot grote kansen leidde het niet. De Amsterdammers waren ook niet gevaarlijk, maar namen desondanks nog voor de pauze de leiding. ‘In de rust heb ik de jongens toegesproken en verteld dat dit niet het niveau is dat we bij Feyenoord willen zien,’ vertelde Gösgens. ‘We hebben er in de tweede helft wel een stapje bijgezet, maar het was niet voldoende.’

In de 58ste minuut verdubbelde AFC met een afstandsschot de voorsprong en tot overmaat van ramp werd Bart Sinteur twee minuten later ook met twee keer geel het veld uitgestuurd. Gösgens wist dat het heel lastig ging worden om nog terug te komen in de wedstrijd, maar zag dat zijn ploeg dankzij een aantal wisselingen wel beter ging spelen en kansen begon te creëren. Verder dan een eretreffer van Gianni Barberoglu, nadat AFC de voorsprong al had uitgebouwd naar 3-0, kwam Feyenoord echter niet.

AFC Onder 19 - Feyenoord Onder 18 3-1
38’ 1-0
58’ 2-0
80’ 3-0
85’ 3-1 Gianni Barberoglu

Opstelling Feyenoord Onder 18: Evora; Blesgraaf, Sinteur, Van Mullem, De Sterke; Buitenhek, Kubilinskas (75’ Barberoglu), Choukoud (65’ Polley); Guezen, Tilborg en Van der Wilden (60’ Vicario).

Feyenoord Onder 17 klopt Ajax na droomstart
Binnen een kwartier stond Feyenoord Onder 17 al met 2-0 voor in de mini-Klassieker tegen Ajax Onder 17. Ondanks een moeilijke fase in de tweede helft werd de zege niet meer uit handen gegeven. In Rotterdam werd de rivaal uiteindelijk met maar liefst 4-1 verslagen.

Cheick Touré bezorgde de Rotterdammers een droomstart. Na een goede steekpass van Wouter Burger schoot de aanvaller Feyenoord Onder 17 al vroeg in het duel op 1-0. Even later nam hij ook de 2-0 voor zijn rekening, na een fraaie actie van Rodney Huijgen. Ook daarna bleef de thuisploeg gevaarlijk. Een poging van Achraf el Bouchataoui spatte uiteen op de lat. ‘Het had voor rust al 4-1 kunnen zijn,’ vertelde trainer Cor Adriaanse na afloop. ‘We speelden heel goed en deden onszelf tekort met de 2-0 ruststand.’

In de tweede helft ging het een stuk moeizamer. Feyenoord Onder 17 gaf het initiatief uit handen en zag de leeftijdsgenoten van Ajax bijna langszij komen. De Amsterdammers maakten 2-1 en raakten vervolgens de lat. Een doelpunt van Burger, na een combinatie met El Bouchataoui, maakte een einde aan de spanning op Varkenoord. Diezelfde El Bouchataoui maakte zelfs nog de 4-1, uit een vrije trap. Ajax Onder 17 beëindigde het duel uiteindelijk met negen man, nadat het tweemaal een rode kaart had ontvangen voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

‘Een goede overwinning,’ concludeerde Adriaanse. ‘Maar het verschil tussen de eerste en tweede helft was wel erg groot. We verloren te veel duels op het middenveld en leden te veel balverlies. Die wisselvalligheid moet er nog uit.’

Feyenoord Onder 17 - Ajax Onder 17 4-1
8’ 1-0 Cheick Touré
14’ 2-0 Cheick Touré
58’ 2-1
72’ 3-1 Wouter Burger
79’ 4-1 Achraf el Bouchataoui

Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Loshi (77’ Fetahi), Lewis, Geertruida, Smeulers; El Bouchataoui, Kökcü (62’ Kalentjev), Huijgen; Touré, Burger (75’ Reemst), Azarkan (65’ Amadin).

Feyenoord Onder 16 vecht zich terug in topper
Feyenoord Onder 16 stond bij rust op het eigen Varkenoord met 0-2 achter tegen de leeftijdsgenoten van Sparta. In de tweede helft van de topper tussen de nummers één (Feyenoord) en twee (Sparta) van de competitie knokte de thuisploeg zich naar een verdiend punt: 2-2.

Hoewel het voetbal eigenlijk de gehele wedstrijd niet heel goed was, kreeg Feyenoord Onder 16 in de eerste helft wel drie grote mogelijkheden. Het leverde geen treffer op. Aan de andere kant van het veld hielp de ploeg van trainer Edwin de Graaf de stadsgenoot in het zadel. Balverlies in het eigen zestienmetergebied resulteerde in de 0-1. Kort voor de pauze werd het zelfs 0-2, nadat de bal in een scrimmage in het strafschopgebied niet werd weggewerkt. ‘Daar miste ik wat meedogenloosheid bij ons,’ vertelde De Graaf. ‘In de rust hebben we erop gehamerd dat we snel druk moesten zetten op de tegenstander. Dat ze dan fouten zouden gaan maken. Dat lukte.’

Binnen een kwartier stond het 2-2. Donmellow le Couvreur tikte eerst een voorzet van de zijkant binnen bij de tweede paal. Toshio Lake werd vervolgens in het strafschopgebied neergehaald. De aanvaller benutte de penalty zelf. Omdat Sparta Onder 16 bij diezelfde overtreding ook nog rood kreeg, leek een overwinning nog mogelijk. Grote kansen kwamen er echter niet meer.

‘Het was een beetje op bij ons,’ zag De Graaf. ‘Maar ik ben trots op dat de jongens zich hebben teruggeknokt in de wedstrijd. We hebben al twee keer een 3-0 voorsprong weggegeven. Het is goed om te zien dat het nu eens andersom was. Maar voetballend had het een stuk beter gemoeten.’

Feyenoord Onder 16 - Sparta Onder 16 2-2
20’ 0-1
40’ 0-2
49’ 1-2 Donmellow le Couvreur
53’ 2-2 Toshio Lake (strafschop)

Opstelling Feyenoord Onder 16: Koorevaar; Hall, Le Couvreur, Hoogenboom, Hartman (25’ De Haan); Gündüz, De Mooij, El Karbachi; Summerville, Zirkzee (40’ Kasrioui), Lake.

Feyenoord Onder 15 wint ook van ADO
Feyenoord Onder 15 heeft zaterdagochtend zijn vijfde competitieduel op rij gewonnen. In Den Haag was de ploeg van trainer Jeffrey Oost met 0-2 te sterk voor ADO. ‘Het was geen grootse wedstrijd van beide kanten, maar wij waren wel duidelijk de bovenliggende partij,’ aldus Oost.

Het krachtsverschil drukte zich nog niet uit in doelpunten voor de rust. Aanvallers Naoufal Bannis en Abdel Belarbi kregen grote kansen om Feyenoord op voorsprong te zetten, maar benutten die niet. Meteen na de pauze was het wel raak. Een attente Bannis profiteerde optimaal van miscommunicatie tussen de doelman en laatste man van ADO: 0-1.

Feyenoord ging vervolgens op zoek naar meer treffers, kreeg voldoende kansen om de score flink uit te bouwen, maar de scherpte voorin ontbrak. De Rotterdammers moesten uiteindelijk genoegen nemen met één extra doelpunt, in de 53ste minuut. Opnieuw was Bannis trefzeker, ditmaal op aangeven van Aimé Omgba. Oost: ‘Het was vandaag zeker geen makkie tegen een stug spelend ADO. Het was heel druk in het zestienmetergebied en daar hadden we moeite mee.’

ADO Den Haag Onder 15 - Feyenoord Onder 15 0-2
36’ 0-1 Naoufal Bannis
53’ 0-2 Naoufal Bannis

Opstelling Feyenoord Onder 15: Sikanic, Van der Sloot, Dalen (43’ Esajas), Valk, Van der Zeeuw; Zitman, Naujoks, Omgba; Maas (58’ Hall), Bannis en Belarbi (58’ Axt).

Feyenoord Onder 14 geen moment in de problemen
Feyenoord Onder 14 was zaterdag veel te sterk voor Brabant United Onder 14. De Rotterdammers wonnen op Varkenoord met 5-0 en behielden daardoor de koppositie in hun leeftijdsklasse. Trainer Daniel van der Meulen had eigenlijk maar één punt van kritiek: ‘We hadden vaker moeten scoren. We zijn te onrustig bij het afwerken.’

Het duurde uiteindelijk tot de 23ste minuut voordat Feyenoord Onder 14 doel trof. Dit was direct wel een bijzonder fraaie treffer. Bienvenue Mataboro ontving de bal aan de linkerkant van het veld, maakte een goede actie naar binnen en schoot hard en zuiver raak in de verre kruising. Op aangeven van Mimeirhel Benita maakte de aanvaller even later ook de 2-0.

Kort na rust besliste Tyrell Tearr de eenzijdige wedstrijd met twee goede doelpunten: 4-0. In de slotfase leidde een eigen goal van Brabant United nog tot de 5-0. ‘Ook met die laatste treffer was ik blij. Dat kwam door drukzetten van ons. Brabant United kreeg achterin geen ruimte, waardoor ze achterin in de fout gingen. We wilden deze wedstrijd in een hoog tempo voetballen en de tegenstander zo stuk spelen. Dat ging soms goed, en soms ook niet. Maar ik zie wel ontwikkeling in dit elftal.’

Feyenoord Onder 14 - Brabant United Onder 14 5-0
23’ 1-0 Bienvenue Mataboro
28’ 2-0 Bienvenue Mataboro
38’ 3-0 Tyrell Tearr
44’ 4-0 Tyrell Tearr
66’ 5-0 Eigen doelpunt Brabant United

Opstelling Feyenoord Onder 14: Remie; Bodo, Owusu, Zouan, Rijnja; Hartjes (35’ Ben-David dos Santos), Benita (46’ Van Veldhoven), Hokke; Tearr (46’ Oulad M'hand), Roels, Mataboro.

Feyenoord Onder 13 speelt gelijk in rommelige wedstrijd
Feyenoord Onder 13 heeft op Varkenoord niet kunnen winnen van de leeftijdsgenoten van Vitesse. In een rommelige, fysieke wedstrijd kwamen beide ploegen niet tot scoren: 0-0. ‘We waren niet in goeden doen,’ vond trainer Gaston Taument. ‘Het was te slordig en gehaast.’

Vooral in de eerste helft gebeurde er weinig voor beide goals. Feyenoord Onder 13 hanteerde veelvuldig de lange bal, omdat het de middenvelders niet wist te bereiken. Het leidde niet tot kansen. Na de pauze ging het iets beter. Zo belandde een inzet van Gio-Renys Felicia op de lat. Omdat de Rotterdammers achterin één op één gingen spelen, kreeg ook Vitesse Onder 13 nog een goede mogelijkheid. Doelman Tijn Stehmann redde knap.

Een zege hadden de Arnhemmers ook niet verdiend, vond Taument. ‘De uitslag was terecht. Van beide kanten was het rommelig. We probeerden wel te voetballen, maar speelden te onrustig. Jammer, de laatste paar weken deden we het goed. Maar qua arbeid kan ik de jongens niets verwijten. Ze hebben hard gewerkt.'

Feyenoord Onder 13 - Vitesse Onder 13 0-0

Opstelling Feyenoord Onder 13: Stehmann; Van Wingerden, Van Tol, Bogarde, De Moes; Van der Linden (40’ Oetoehganal), Ourhris, Rais; Van der Heijden, Slory (40’ Groen) en Felicia.