Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Voorstel KNVB: Mogelijke verplaatsing speelronde 33

De uitwedstrijd van Feyenoord bij Fortuna Sittard van zondag 28 april wordt mogelijk met alle overige Eredivisieduels van speelronde 33 verplaatst naar woensdag 15 mei (aanvang 19:30 uur). Dit voorstel is een besluit van de KNVB, na spoedoverleg met de Eredivisieclubs in Zeist, en moet nog worden voorgelegd aan de lokale overheden. Mocht het verplaatsen van alle wedstrijden van ronde 33 om organisatorische redenen niet mogelijk zijn, dan gaan alleen de wedstrijden van Ajax en PSV van deze ronde naar 15 mei. Feyenoord is zeer ongelukkig met het voornemen om de speelronde in zijn geheel te verplaatsen.

Het genoemde spoedoverleg vond donderdagmiddag plaats vanwege het feit dat Ajax zich heeft geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Omdat de heenwedstrijd tegen Tottenham Hotspur is vastgesteld op dinsdag 30 april en speelronde 33 in zijn geheel op 28 april zou worden afgewerkt, kan niet meer worden voldaan aan de vastgestelde eisen van minimaal 48 uur rust tussen twee officiële wedstrijden.

Dat de KNVB de gehele voorlaatste speelronde, waaronder dus Fortuna Sittard – Feyenoord, wil verplaatsen is omdat de bond eraan vast wil houden om in de laatste twee speelrondes alle wedstrijden tegelijk te laten beginnen. Feyenoord is zoals veel andere clubs zeer ongelukkig met dit besluit en heeft dit ook nadrukkelijk aangegeven bij de bijeenkomst.

Feyenoord is in elk geval tevreden dat het in Zeist de optie van tafel heeft gekregen om de laatste speelronde en daarmee de wedstrijd tegen ADO Den Haag te verplaatsen. Veel supporters hebben deze laatste officiële competitiewedstrijd immers al lang in hun agenda staan om dan in de eigen Kuip afscheid te nemen van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst en aanvoerder Robin van Persie, die zijn loopbaan aan het einde van dit seizoen beëindigt.

  • #forfey