O10SpartaanC

Wedstrijdverslagen Feyenoord voetbalschool 9 mei 2015

De onderlinge kampioenswedstrijd, tussen koplopers Feyenoord O/10 en Spartaan’20 E1, eindigde in een minieme overwinning voor Spartaan’20.

Almere City O/11 – Feyenoord O/11 1-3

Het Feyenoord O/11-elftal oefende afgelopen zaterdag tegen de leeftijdsgenoten van Almere City O/11. De Rotterdammers boekten een goede overwinning, die in de eerste helft tot stand kwam. Jayden Daleman nam alle drie de Feyenoorddoelpunten voor zijn rekening: 1-3.
Feyenoord O/11 begon goed aan de wedstrijd. Na zeven minuten spelen was het dan ook raak voor de Rotterdammers. Een schot van Lars de Blok kon door de doelman van Almere City niet gecontroleerd worden. Jayden Daleman kreeg de bal voor zijn voeten en schoot de 0-1 tegen de touwen.
Nog geen twee minuten later was het opnieuw raak en wederom zette Jayden Daleman zijn handtekening onder het doelpunt van de ploeg uit Rotterdam-Zuid. Jamal Ourhis bediende Jayden, die de bal hard en hoog inschoot: 0-2.
Almere City kwam vervolgens wat beter in de wedstrijd, maar tot mogelijkheden leidde dat niet. Feyenoord kreeg in de 25ste minuut wel een goede mogelijkheid en weer was het raak. Lars de Blok fungeerde weer als aangever en met zijn derde treffer voltooide Jayden Daleman zijn hattrick.
In de tweede helft hielden Almere City en Feyenoord elkaar in evenwicht. De bezoekers kregen een aantal kansen via Delano van der Heijden en Senne van de Sluis trof de paal. Vier minuten voor het eindsignaal kwam ook de thuisploeg uit Flevoland tot scoren. Een terecht gegeven strafschop werd goed benut: 1-3.
,,In januari speelden we ook al tegen Almere City en nu gingen we op herhaling,” vertelt trainer Davey van den Berg, die geen beroep kon doen op Jessy Hommersom, Mees van Tol, Jaimy Groenen en Omar Mohamedhoesein. ,,Je ziet vandaag dat we ons ontwikkeld hebben de laatste maanden.”

0-1    Jayden Daleman
0-2    Jayden Daleman
0-3    Jayden Daleman
1-3

Spelers Feyenoord:
Amir Rais, Delano van der Heijden, Gio-Renys Felicia, Jamal Ourhis, Jayden Daleman, Lamare Bogarde, Lars de Blok, Liam Oetoehganal, Max de Ligt, Nesto Groen, Niels van Wingerden, Remsey van der Linden, Senne van de Sluis, Siem de Moes, Tijn Stehmann en Tjeerd Dekker.

Feyenoord O/10 – Spartaan’20 E1 0-1

De onderlinge kampioenswedstrijd, tussen koplopers Feyenoord O/10 en Spartaan’20 E1, eindigde in een minieme overwinning voor Spartaan’20. De bezoekers kwamen in de laatste twintig minuten tot scoren uit een vrije trap en eiste het kampioenschap dus op.
Beide ploegen hielden elkaar in de eerste twintig minuten in evenwicht. De verdediging van zowel Feyenoord als Spartaan’20 had de zaakjes goed op orde, waardoor er weinig kansen te noteren vielen.

Ook in de tweede twintig minuten was er geen duidelijk krachtsverschil tussen de Rotterdamse teams. Zowel Feyenoord als Spartaan’20 kreeg kleine mogelijkheden, maar deze kansjes werden niet verzilverd.
In de laatste fase van de spannende kampioenswedstrijd viel alsnog de beslissing. Een vrije trap van de uitploeg verdween achter Feyenoorddoelman Jaimy Groenen. In de laatste tien minuten probeerde de thuisploeg uit Rotterdam-Zuid alsnog de gelijkmaker te forceren, maar verder dan een grote kans van Jordan Zirkzee, die werd bediend door Ismail Oulad M’Hand, kwam Feyenoord niet.

,,We kwamen er vandaag helaas niet doorheen. Verdedigend stond het bij ons goed, maar ook Spartaan’20 had het verdedigend goed op orde. Uiteraard waren de jongens teleurgesteld na de wedstrijd, maar we hebben ze gezegd dat ze trots op zichzelf mogen zijn. Iedereen heeft zich goed ontwikkeld, nu moeten de jongens de stap naar het grote veld gaan maken,” aldus Feyenoordtrainer Marchanno Schultz.