Wedstrijdverslagen Feyenoord Voetbalschool 29 augustus 2015

Doelpuntenfestijn bij Spartaan’20 O/9 – Feyenoord O/9, eindstand 5-6

Feyenoord O/12 – Sparta Rotterdam O/13 1-2
Feyenoord O/12 leed zaterdagochtend een nipte nederlaag in de bekerontmoeting met Sparta Rotterdam O/13. De ploeg van coach Davey van den Berg had lange tijd zicht op een punt, maar in de slotfase sloegen de bezoekers uit Rotterdam-West alsnog toe: 1-2.

In de openingsfase van de wedstrijd hielden beide Rotterdamse ploegen elkaar in evenwicht. Feyenoord O/12 deed absoluut niet onder voor de oudere Spartanen, maar zag de uitploeg toch op voorsprong komen. Een geweldig afstandsschot verdween achter keeper Tijn Stehmann in het Feyenoorddoel.
De thuisploeg toonde vervolgens veerkracht door goed door te voetballen. Daarvoor werd het zeven minuten voor het rustsignaal beloond. Een lange bal van Liam Oetoehganal werd door Delano van der Heijden op knappe wijze over de Sparta-keeper geschoten: 1-1.
Na rust ontliepen de twee teams elkaar niet veel. Via Ilyass el Massoudi, na een voorzet van Delano van der Heijden, en Gio-Renys Felicia was Feyenoord zelfs dichtbij de 2-1. Het doelpunt viel alsnog, alleen aan de andere kant. Drie minuten voor tijd was een kopbal van een Spartaan onhoudbaar voor keeper Stehmann.
,,We hebben een goede wedstrijd laten zien en gedaan wat we moesten doen,” sprak trainer Davey van den Berg. ,,Als we deze lijn kunnen doortrekken, ziet het er dit seizoen rooskleurig uit.”

0-1
1-1 Delano van der Heijden
1-2

Opstelling Feyenoord:
Tijn Stehmann, Niels van Wingerden, Lamare Bogarde (48. Omar Mohamedhoesein), Jikke van Paasen, Siem de Moes; Liam Oetoehganal, Jamal Ourhis, Remsey van der Linden; Delano van der Heijden (53. Amir Rais), Ilyass el Massoudi en Gio-Renys Felicia (48. Jayden Daleman).

BVCB O/13 – Feyenoord O/11 1-4
Feyenoord O/11 heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Martijn de Vries rekende deze week al af met Westlandia O/13 (1-2) en won zaterdagochtend overtuigend van BVCB O/13: 1-4.
De Rotterdamse uitploeg schoot uit de startblokken. Jaden Slory werd twee keer goed weggestuurd, door Jordan Zirkzee en Rico Speksnijder, en rondde twee keer goed af. Vooral het tweede doelpunt, een knap stiftje, was fraai. Nog binnen de eerste acht minuten viel ook het derde Feyenoorddoelpunt. Rico Speksnijder en Jaden Slory namen een getrainde hoekschop kort, waarna die eerste speler de bal goed binnenschoot: 0-3.
Na de pauze deed de thuisploeg wat terug door een vrije trap van ruime afstand voorbij Feyenoordkeeper Jaimy Kroesen te schieten. In de slotfase gooide Feyenoord de wedstrijd definitief in het slot. Een overtreding op Maxwell Sam-Sin, begaan in het zestienmetergebied van BVCB leverde een strafschop op, die door Jaden Slory werd benut: 1-4.
,,We schoten echt uit de startblokken,” vertelde Feyenoordcoach De Vries, die Vince van der Pol zag afhaken met een blessure, na de wedstrijd. ,,Daarna waren we in de eindpass wat slordig, waardoor grote kansen uitbleven. Op het einde kwamen we weer wat vaker voor het doel.”

0-1 Jaden Slory
0-2 Jaden Slory
0-3 Rico Speksnijder
1-3
1-4 Jaden Slory (penalty)

Jaimy Kroesen, Imran el Yourghi, Nick de Jong, Paris Elmensdorp, Vince van der Pol (30. Mike Kleijn); Luciano Pronk (30. Thijs Dame), Rico Speksnijder, Antoni-Djibu Milambo; Romano van Beek, Jordan Zirkzee (55. Jaden Slory) en Jaden Slory (30. Maxwell Sam-Sin).

Feyenoord O/10 – Slikkerveer O/10 11-2
Feyenoord O/10 had op eigen veld geen kind aan Slikkerveer O/10. De ploeg van trainer Marchanno Schultz liep in de eerste helft uit naar een 4-1 voorsprong. In het tweede bedrijf deed de Rotterdamse thuisploeg er nog een schepje bovenop. Het werd uiteindelijk 11-2.

Feyenoord kende een spectaculaire start. Al na twee minuten schoot Feyenoorder Björn Otte de 1-0 tegen de touwen en amper een minuut later zag hij zijn teamgenoot Furkan Ulutas tekenen voor de 2-0. Slikkerveer deed vervolgens wat terug, maar via Guy van Welij en Kiani Inge bepaalde Feyenoord de ruststand op 4-1.
Na de pauze liepen de gastheren al snel uit naar 8-1. Slikkerveer kwam nog een keer tot scoren, maar via Avery Appiah, Guy van Welij en Furkan Ulutas stelde Feyenoord O/10 orde op zaken: 11-2.
,,De jongens hebben goed hun best gedaan. Ze probeerden te voetballen en dat leidde tot veel treffers. Volgende week gaan we weer trainen aan de puntjes die wat minder goed gingen,” aldus Feyenoordcoach Marchanno Schultz.

Spelers Feyenoord:
Tim Haksteeg, Maurits Prins, Ty-Shaun van Gonter, Mink Nipius, Björn Otte, Tyron Mensah, Jermain Fernandes, Furkan Ulutas, Guy van Welij, Ronaldo Hiwat, Avery Appiah en Kiani Inge.

BVCB O/10 – Feyenoord O/10 2-13
Feyenoord O/10 bleek zaterdag een paar maten te groot voor de leeftijdsgenoten van BVCB. De ploeg van trainer Glenn van der Kraan liep in de eerste helft al uit naar een 0-5 voorsprong en deed er na rust nog een schepje bovenop. Doordat BVCB O/10 in de tweede helft ook twee keer tot scoren kwam, werd het uiteindelijk 2-13.
In de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen ging Feyenoord O/10 goed van start. De Rotterdammers vielen met veel overtuiging aan en kwamen al snel tot scoren. Feyenoord ging na de openingstreffer door met het creëren van kansen en doelpuntte in de eerste helft uiteindelijk vijf keer.
In de tweede helft gingen de bezoekers door waar zij voor rust mee gestart waren. Met veel druk naar voren deelde Feyenoord O/10 de lakens uit. Het spel speelde zich vooral af op de helft van de thuisploeg en bij 2-13 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
,,We hebben goed aangevallen, maar het is jammer dat we ook twee tegendoelpunten moesten incasseren. Dat was namelijk compleet onnodig,” aldus Feyenoordtrainer Glenn van der Kraan.

Ivar Joels, Ivanildo da Silva Mendes, Thomas van Zijp, Ilias Mouh, Badder Talhaoui, Brooklyn Minnaar, Sten Janssen, Zino Sneijer, Illajh de Ruijter, Soufiane Ben Addi en Nathan la Cruz-Ekimova.

CVV Zwervers O/9 – Feyenoord O/9 2-5
Feyenoord O/9 zette het eerste duel in het bekertoernooi om in een eenvoudige overwinning. Op het fraaie, nieuwe complex van CVV Zwervers in Capelle aan den IJssel, kroonde Feyenoordspeler Younes Jaber el Meftahi zich tot matchwinner. Hij scoorde in totaal vier van de vijf doelpunten voor Feyenoord.
De wedstrijd startte, vanuit Feyenoord-oogpunt, rommelig. De Rotterdammers kwamen dan ook op achterstand, maar repareerde die al snel. Na een mooie aanval schoot Feyenoorder Mike Roovers de bal fraai in de bovenhoek: 1-1.
Vervolgens was het Younes Jaber el Meftahi die de hoofdrol opeiste. Met vier opeenvolgende doelpunten, de ene nog mooier dan de ander, zorgde hij ervoor dat Feyenoord op 1-5 kwam. CVV Zwervers O/9 deed nog wel wat terug, maar die treffer kwam veel te laat.
,,Na een moeizame start van de wedstrijd, liep het allemaal gesmeerd,” aldus Feyenoordtrainer Dane Brard.

2-5

Younes Jaber el Meftahi, Mike Roovers, Youri Stam, Imran Talhaoui, Hamza Boujdaine, Noah el Makhi, Jayden Boelhouwers, Moreno Gompel, Efe Kasembeg, Teun van der Ent en Luuk Koppert.

5-6

Ivan Sahinbas, Daan Hartman, Senna Steevens, Sil Zwanenburg, Jaden de Guzman, Chivano Pocorni, Jeyano Fortes Rocha, Divaio Sequira, Tobias van den Elshout en Nick van Riel.

Feyenoord O/8 – Hillegersberg O/9 5-1
Feyenoord O/8 heeft de eerste bekerwedstrijd omgezet in een overtuigende overwinning. De ploeg van oefenmeester John van Kaam won op het eigen Varkenoord met 5-1 van Hillegersberg O/9. Nnamdi Koka nam in de eerste helft de eerste drie treffers voor zijn rekening.

In de eerste helft speelde Feyenoord goed. In balbezit combineerden de spelers van de thuisploeg er flink op los en wanneer de bal verloren werd, deden zij er alle aan om ‘m zo snel mogelijk terug te krijgen. Met drie opeenvolgende doelpunten maakte Nnamdi Koka een officiële hattrick.
Na de pauze tekende Jeremiah Nirk voor de 4-0, waarna ook Hillegersberg scoorde. Feyenoordspeler Dani van Loenen schoot de eindstand op het scorebord: 5-1.
,,Ik ben absoluut tevreden en heb vandaag een goede wedstrijd gezien. Na rust was het verdedigend wat minder, maar daaraan kunnen we weer gaan werken,” aldus trainer Van Kaam.

1-0 Nnamdi Koka
2-0 Nnamdi Koka
3-0 Nnamdi Koka
4-0 Jeremiah Nirk
4-1
5-1 Dani van Loenen

Joshua Bastien, Lucas Gardenier, Jeremiah Nirk, Arman Nahany, Nnamdi Koka, Dani van Loenen, Naut van Tol, Maxim van der Kaaij, Simon Groenendijk en Kelvin Neijenhuis.

Spijkenisse O/9 – Feyenoord O/8 1-11
Feyenoord O/8 boekte zaterdagochtend een monsterzege bij Spijkenisse O/9. De bezoekers uit Rotterdam schoten er lustig op los en maakten uiteindelijk elf doelpunten. De gastheren scoorden één keer, waardoor het uiteindelijk 1-11 werd.
Vanaf het eerste fluitsignaal oogde het veldspel van Feyenoord O/8 goed. Het spel ging op-en-neer, maar duidelijk was dat Feyenoord de bovenliggende partij was. Uiteindelijk lukte het de bezoekers om in het eerste bedrijf vier kansen om te zetten in doelpunten.
Na rust trok Feyenoord die lijn door. De thuisploeg kon nog even bijbenen, maar moest Feyenoord vervolgens laten gaan. De ploeg van trainer Ronald van Lent dartelde door de Spijkenisser defensie en vond het bij 1-11 genoeg geweest.
,,Ik heb een leuke wedstrijd gezien. In de rust heb ik aangegeven dat je moet blijven kijken als je de bal hebt bij een aanval en dat zag ik na de pauze een paar keer goed terug. Daar ben ik tevreden over,” aldus trainer Ronald van Lent.

Doelpunten Feyenoord:
Steven Ockeloen (4x), eigen doelpunten tegenstander (2x), Tijs Halbe, Abdullah Akachar, Nicky Rueck, Xavi Brank en Sem Nobel.

Levy Kemp, Steven Ockeloen, Tim Homan, Szymon Pycek, Abdullah Akachar, Sem Nobel, Tijs Halbe, Yannick van Bommel, Nicky Rueck, Dean de Kraaij en Xavi Brank.