O13BrabantUnited3

Wedstrijdverslagen Feyenoord voetbalschool 28 februari 2015

Wisselende resultaten Feyenoord Academy teams

Feyenoord O/12 – Helmond Sport O/12 1-3

Feyenoord O/12 leed, na de ruime overwinning op aartsrivaal Ajax van vorige week (0-4), een pijnlijke nederlaag. De ploeg van trainer Yori Bosschaart kwam tegen RJO/PEHV Helmond Sport op het eigen Varkenoord slecht voor de dag en zag de Brabanders met 1-3 zegevieren.
De voorbereiding op het duel met RJO/PEHV Helmond Sport O/12 was voor Feyenoord O/12 op zijn zachtst gezegd nogal rommelig geweest. Door het slechte weer en andere omstandigheden trainden de Rotterdammers afgelopen week niet één keer.
Toch speelden de Rotterdammers in de openingsfase niet onaardig. Feyenoord had het beste van het spel en kwam via een rake inzet van Corne van Houwelingen verdiend op voorsprong: 1-0.

Naarmate de eerste helft vorderde zakte het spelniveau van de gastheren echter steeds verder weg. De Brabantse bezoekers grepen het initiatief en kwamen negen minuten voor het rustsignaal op gelijke hoogte.
Na een 1-1 ruststand bleef RJO/PEHV Helmond Sport de bovenliggende partij. Al snel in het tweede bedrijf kwamen de bezoekers voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Feyenoord kon vervolgens geen vuist meer maken en leek geknakt toen het vier minuten na de 1-2 alweer 1-3 werd. Ook in de laatste fase van de wedstrijd lukte het de ploeg van trainer Bosschaart niet meer om aan te haken.
,,We hebben vandaag totaal niet gebracht wat we vorige week wel hebben laten zien,” wist Bosschaart na de wedstrijd. ,,In de duels waren we niet agressief genoeg en in balbezit bewaarden we niet de rust. Hierdoor kwamen we niet aan combineren toe.”

1-0 Corne van Houwelingen
1-1
1-2
1-3

Opstelling Feyenoord:
Devin Remie, Jasper Jen Hong Li, Guus Baars (35. Joris Rijnja), Chiel van der Hoek, Max Christoffel; Merlijn Roels, Raphael Eyongo (40.Tyrell Tear), Milan Hokke (30. Shiloh 't Zand); Timon Bol (35. Kai Bodo), Corne van Houwelingen, Achraf Boumenjal (40. Kars van Veldhoven).

Feyenoord O/11 – Capelle O/13 2-5

Feyenoord O/11 kwam zaterdagochtend slecht voor de dag en leed terecht een ruime nederlaag tegen Capelle D1. De ploeg van trainer Davey van den Berg kwam eerst op een 0-5 achterstand, voordat het via Jayden Daleman en Amir Rais eindelijk wat terugdeed. Deze doelpunten vielen pas in de slotfase, waardoor het bij 2-5 bleef.
De intenties van de Feyenoorders leken in de openingsfase goed, maar aan de bal waren de Rotterdammers te onrustig. Te vaak werd de bal snel naar voren geschoten. Hiermee speelde Feyenoord tegenstander Capelle D1 in de kaart. Na tien minuten spelen kwamen de bezoekers dan ook terecht op 0-1.

Lange tijd leek het er op dat het in de eerste helft bij dat enige doelpunt zou blijven, maar op slag van rust werd het 0-2. Een hoge voorzet werd door Feyenoorddoelman Tijn Stehmann verkeerd ingeschat, waardoor de Capellenaren de voorsprong verdubbelden.
Feyenoord, waar Nesto Groen en Jamal Ourhis halverwege de wedstrijd binnen de ploeg kwamen, begon vervolgens dramatisch aan het tweede bedrijf. In een tijdsbestek van tien minuten kwam het sterke Capelle drie keer tot scoren, vooral omdat de Feyenoorders de ruimtes op het veld te groot lieten worden.
In de laatste tien minuten herstelde Feyenoord, dat het uitduel tegen dezelfde tegenstander nog met 4-0 won, zich enigszins. Eerst trof Jayden Daleman, die goed doorjoeg op de Capelse verdedigers, doel. Vijf minuten voor het eindsignaal maakte invaller Amir Rais, die raak schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied, de score nog wat draaglijker: 2-5.
,,Het verschil tussen de wedstrijden die we voor de winterstop speelden en de duels die we nu spelen, is veel te groot. Het is zaak om elke wedstrijd en elke training vol aan de bak te gaan,” aldus trainer Van den Berg.

2-5 Amir Rais

Tijn Stehmann, Senne van de Sluis, Lamare Bogarde, Max de Ligt (30. Nesto Groen), Siem de Moes; Omar Mohamedhoesein, Lars de Blok (45. Amir Rais), Remsey van der Linden (45. Jessy Hommersom); Jayden Daleman, Delano van der Heijden en Gio-Renys Felicia (30. Jamal Ourhis).

Feyenoord O/10 – Rijnsburgse Boys O/10 5-2

Het Feyenoord O/10-team legde de basis voor de 5-2 overwinning op Rijnsburgse Boys E1 in de eerste helft. De ploeg van oefenmeesters Marchanno Schultz en Glenn van der Kraan scoorde voor rust drie keer en zag de bezoekers uit Rijnsburg pas na de kantenwisseling wat terugdoen.
Feyenoord zette Rijnsburgse Boys E1 vanaf het eerste fluitsignaal onder druk. Het lukte de bezoekers dan ook amper om voor het doel van Feyenoordkeeper Ivar Joels te verschijnen. Na acht minuten spelen opende Jordan Zirkzee de score, waarna Feyenoord snel afstand nam.

Twee minuten na de 1-0 produceerde wederom Jordan Zirkzee het tweede Feyenoorddoelpunt. Weer twee minuten later bepaalde Atoni-Djibu Milambo de ruststand op 3-0.
Na de pauze liet Rijsnburgse Boys voor het eerst van zich horen, waardoor de spanning weer terugkeerde in de wedstrijd. Amper drie minuten na de 3-1 bracht Tymo van Nimwegen de marge weer op drie. Na de 5-1 van Rico Speksnijder was het verzet van de gasten definitief gebroken. Vier minuten voor het eindsignaal viel nog wel de 5-2.

Spelers Feyenoord:
Liam Oetoehganal, Mike Kleijn, Luciano Pronk, Vince van der Pol, Atoni-Djibu Milambo, Jaden Slory, Jordan Zirkzee, Rico Speksnijder, Tymo van Nimwegen, Maurits Prins en Ivar Joels.

DHC O/9 – Feyenoord O/8 0-5

Feyenoord O/8 won met ruime cijfers van het hoogste F-team van DHC. De ploeg van oefenmeesters John van Kaam en Ronald van Lent maakte vooral in de tweede helft indruk. Bij 0-4 verzorgde Szymon Pycek het laatste doelpunt namens de bezoekers uit Rotterdam-Zuid.
Feyenoord wist voorafgaand aan de wedstrijd wat het te wachten stond, want DHC F1 won vorige week nog van koploper Excelsior Rotterdam. In de eerste helft deden beide ploegen dan ook weinig voor elkaar onder. Als er een team aangewezen zou moeten worden dat de overhand had, was het Feyenoord. Dat Rayan Boulahrouz, met een schot van afstand na een goede actie, de score opende, was dan ook niet onverdiend.
Na de pauze draaide de ‘Feyenoordmachine’ op volle toeren. Doelman Youri Stam kreeg amper wat te doen en zag zijn teamgenoten aan de andere kant van het veld gevaar stichten voor het doel van DHC F1. Jaden de Guzman tekende voor de 0-2, waarna Younes Jaber el Meftahi de wedstrijd besliste door twee keer te scoren. Feyenoordspeler Szymon Pycek verzorgde het slotakkoord: 0-5.
,,De jongens hebben het vandaag erg goed gedaan,” spraken beide trainers na afloop. ,,Het samenspel was goed en aan de bal bleef iedereen rustig. Als we deze lijn kunnen doortrekken, kunnen we nog leuke dingen laten zien in de komende wedstrijden.”

0-1    Rayan Boulahrouz
0-2    Jaden de Guzman
0-3    Younes Jaber el Meftahi
0-4    Younes Jaber el Meftahi
0-5    Szymon Pycek

Youri Stam, Rayan Boulahrouz, Hamza Boujdaine, Szymon Pycek, Senna Steevens, Jeyano Fortes Rocha, Younes Jaber el Meftahi, Chivano Pocorni, Divaio Sequira, Daan Hartman en Jaden de Guzman.