O9Lisse2

WEDSTRIJDVERSLAGEN FEYENOORD VOETBALSCHOOL 21 FEBRUARI 2015

Feyenoord O/12 wint met 4-0 van Ajax O/12 op de Toekomst

Ajax O/12 – Feyenoord O/12 0-4

Feyenoord O/12 boekte zaterdag een dik verdiende overwinning op de leeftijdsgenootjes van Ajax. In Amsterdam liet de ploeg van trainer Yori Bosschaart de rivaal kansloos: 0-4. Vooral in de eerste helft was het spel van de Rotterdammers indrukwekkend.
Vanaf de eerste seconde oefenden de Feyenoorders druk uit op de ploeg uit Amsterdam. In de duels heerste de ploeg uit Rotterdam en ook in balbezit liet Feyenoord goede dingen zien. Dat Feyenoordspeler Milan Hokke de score na zeven minuten opende, was dan ook volledig verdiend.
Na het openingsdoelpunt bleven de gasten goed spel op de mat leggen, waardoor het tweede doelpunt al snel volgde. Na veertien minuten was het wederom Milan Hokke die het eindstation was na een Feyenoord-aanval: 0-2.
Ajax probeerde vervolgens aan te zetten en klopte in de laatste minuten van de eerste helft nadrukkelijk op de deur. Verder dan een aantal mogelijkheden uit hoekschoppen kwamen de Amsterdammers echter niet.
In de beginfase van het tweede bedrijf kwamen de bezoekers wat moeilijker van de eigen helft af. Toch sloeg Feyenoord via aanvaller Tyrell Tearr genadeloos toe: 0-3. De beslissing in de wedstrijd was gevallen en de Rotterdammers lieten snel na deze derde treffer een aantal goede kansen op de 0-4 liggen. Als kers op de taart produceerde invaller Timon Bol een minuut voor het eindsignaal alsnog de 0-4.
,,De basis voor deze overwinning is met name in de eerste helft gelegd,” vertelde Feyenoordtrainer Yori Bosschaart. ,,In die helft speelden we fantastisch. Na de pauze maakten we op het juiste moment de 0-3. De strijdlust was goed en ook over het spel ben ik vandaag zeer tevreden.”

0-1 Milan Hokke
0-2 Milan Hokke
0-3 Tyrell Tearr
0-4 Timon Bol

Opstelling Feyenoord:
Jaimy Kroesen, Kars van Veldhoven (45. Jasper Jen Hong Li), Chiel van der Hoek, Guus Baars, Joris Rijnja; Saladin Oulad M’Hand, Shiloh ’t Zand (40. Merlijn Roels), Milan Hokke (50. Raphael Eyongo); Kai Bodo (30. Timon Bol), Tyrell Tearr (40. Corne van Houwelingen) en Max Christoffel (30. Achraf Boumenjal).

Sparta Rotterdam O/13 – Feyenoord O/11 0-1
Tegen stadsgenoot Sparta Rotterdam D1 boekte Feyenoord O/11 een minimale overwinning. Het elftal van oefenmeester Davey van den Berg kwam in de eerste helft op voorsprong via Delano van der Heijden en moest er na rust alles aan doen om de drie punten binnen te slepen. Uiteindelijk hielden keepers Jaimy Groenen en Tijn Stehmann hun doel schoon.
Feyenoord kreeg al snel een tegenvaller te verwerken, want na drie minuten viel Jamal Ourhis uit met een enkelblessure. De bezoekers uit Rotterdam-Zuid speelden niet onaardig, maar in het laatste stadium strandde elke aanval. Te gehaast probeerden de Feyenoorders de laatste pass te versturen. Delano van der Heijden was, na een goede voorzet van Gio-Renys Felicia, nog het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn inzet trof geen doel.
Op slag van rust was het alsnog raak voor Feyenoorder Delano van der Heijden. Ditmaal bekroonde Nesto Groen een goede actie met een prima assist op Delano: 0-1.
In de tweede helft, toen doelman Tijn Stehmann zijn ploeggenoot Jaimy Groenen afloste, had Sparta de beste kansen. De Spangenaren zagen een inzet op de deklat belanden en vonden Tijn Stehmann een aantal keren op hun weg. Mede hierdoor stapte de ploeg van trainer Van den Berg met een overwinning van het veld af.
,,Voor rust was het te onrustig van onze kant, maar gelukkig scoorden we. In de tweede helft vond ik Sparta sterker,” aldus trainer Davey van den Berg. Bij Feyenoord kregen Tjeerd Dekker, Amir Rais, Lars de Blok, Siem de Moes en Mees van Tol een weekend vrijaf.

0-1 Delano van der Heijden

Jaimy Groenen (30. Tijn Stehmann), Niels van Wingerden, Lamare Bogarde (45. Gio-Renys Felicia), Max de Ligt, Jessy Hommersom; Liam Oetoehganal (40. Senne van de Sluis), Remsey van der Linden, Jamal Ourhis (3. Omar Mohamedhoesein); Delano van der Heijden, Nesto Groen en Gio-Renys Felicia (40. Jayden Daleman).

Feyenoord O/9 – FC Lisse O/10 4-0

Feyenoord O/9 kwam zaterdagochtend aardig voor de dag in de eerste helft, maar legde een slecht tweede bedrijf op de mat. Desondanks zegevierde de ploeg van oefenmeester Dane Brard met 4-0.
Het spel van de Rotterdamse thuisploeg oogde voor de kantenwisseling vrij aardig. De Feyenoorders probeerden elkaar met positiespel te bereiken en in grote fases van het eerste bedrijf lukte dat goed. Ilias Mouh viel voor rust op met een knappe goal vanaf de linkerkant, waarna diezelfde speler ook verantwoordelijk was voor de assist bij het doelpunt van Ian Paauwe. Ilias’ voorzet kon door Ian Paauwe binnengekopt worden.
Na de pauze speelde Feyenoord een stuk minder goed. Het combinatiespel oogde rommelig en geen van de spelers toonde initiatief. Desondanks werd FC Lisse op een ruime nederlaag getrakteerd: 4-0.
,,In de eerste helft hebben we redelijk gespeeld,” sprak trainer Brard na afloop. ,,Als trainers werden we een stuk minder vrolijk van de tweede helft. Ik heb daarin amper combinatiespel of individuele acties gezien.”

Doelpunten Feyenoord:
Ilias Mouh, Ian Paauwe, Sten Janssen en Anthony Hesseling.

Spelers Feyenoord:
Anthony Hesseling, Goof Schippers, Ian Paauwe, Ilias Mouh, Illajh de Ruijter, Ivanildo da Silva Mendes, Jermain Fernandes, Nathan la Cruz-Ekimova, Sten Janssen, Yorrit van Loenhout en Zino Sneijer.

Feyenoord O/9 – De Zwerver O/10 6-0

Feyenoord O/9 boekte een prima oefenzege op de E-pupillen van De Zwerver. Tegen de bezoekers uit Kinderdijk scoorden de Rotterdammers uiteindelijk zes keer. Feyenoorddoelman Tim Haksteeg, die zaterdagmorgen tegen zijn oude club speelde, hield zijn doel schoon.
In de eerste helft had Feyenoord moeite met de sterke tegenstander. Toch waren het de Rotterdammers die voor rust als enige scoorden. Een hoekschop van Mink Nipius werd door Dean Zonnenberg binnen gekopt: 1-0.
Na de kantenwisseling was de thuisploeg een stuk sterker. Op aangeven van Milan Fuertes Plana tekende Soufiane Ben Addi voor de 2-0, waarna Mink Nipius, met zijn ‘verkeerde’ rechterbeen de 3-0 binnenschoot. Met twee opeenvolgende doelpunten, waarvan vooral het tweede doelpunt (uit de stuit een lob over de doelman van De Zwerver) van grote schoonheid was, tilde Dean Zonnenberg de score op naar 5-0. In de slotfase kwam ook Feyenoordspeler Ronaldo Hiwat tot scoren: 6-0.
,,We hebben het vandaag goed gedaan tegen een team waarvan de spelers gemiddeld genomen twee jaar ouder zijn,” aldus Feyenoordcoach Leen Boer, die de geblesseerde Björn Otte miste.

1-0    Dean Zonnenberg
2-0    Soufiane Ben Addi
3-0    Mink Nipius
4-0    Dean Zonnenberg
5-0    Dean Zonnenberg
6-0    Ronaldo Hiwat

Tim Haksteeg, Thomas van Zijp, Badder Talhaoui, Mink Nipius, Furkan Ulutas, Ronaldo Hiwat, Thijmen, Milan Fuertes Plana, Soufiane Ben Addi, Dean Zonnenberg en Ty-Shaun van Gonter.