Feyenoord V1 boekt simpele oefenzege op Saestum

Feyenoord Vrouwen 1 heeft vrijdagavond de oefenwedstrijd tegen Saestum met 3-0 gewonnen. De doelpunten aan Rotterdamse zijde werden gemaakt door Cheyenne van den Goorbergh en Sophie Cobussen (2).

Op een zonnig Varkenoord was Feyenoord vanaf de aftrap beter, maar deed het te weinig met dit overwicht. Saestum, dat uitkomt op het tweede niveau van Nederland, wist daardoor af en toe wat speldenprikjes uit te delen, zonder echt gevaarlijk te worden. Hoewel Feyenoord niet kon overtuigen, was het duidelijk dat de ploeg van Danny Mulder voetballend al een stuk verder is dan twee weken geleden, toen Ter Leede met moeite werd verslagen.

Torenhoog
Vrijdagavond lijkt het lang alsof Feyenoord en Saestum met 0-0 gaan rusten, maar een paar minuten voor de pauze breekt Cheyenne van den Goorbergh de ban op het scorebord. Bij een voorzet vanaf rechts torent Van Den Goorbergh hoog boven de rest uit en kopt de bal stijlvol over de Saestum-keeper het doel in. Ruststand: 1-0.

Tweede helft
In de tweede helft wordt het spel van beide kanten slordiger. Toch is er nog een mooi hoogtepunt te noteren. Sophie Cobussen, die door een blessure de hele voorbereiding nog niet in actie kon komen, komt vijfentwintig minuten voor tijd voor het eerst dit seizoen in het veld en weet haar invalbeurt met twee fraaie goals direct glans te geven. Met een mooie kopbal en een binnengeschoten voorzet brengt ze de eindstand op 3-0.

Programma
Feyenoord Vrouwen 1 speelt de eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisieseizoen op vrijdag 16 september. Op Varkenoord is stadgenoot Excelsior de tegenstander. De aftrap van deze wedstrijd is om 19:30 uur. Aanwezig zijn? Koop je kaart(en) nu in de Feyenoord Ticketshop!