Feyenoord Vrouwen 1
05e2c93d08c98fca4006539ed7ae03df_2000_2000.JPG

Feyenoord V1 blijft foutloos na moeizame zege op Telstar

Feyenoord Vrouwen 1 heeft ook de derde competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Eredivisie-debutant SC Telstar werd uiteindelijk moeizaam met 2-1 verslagen. Hierdoor gaat de ploeg van Danny Mulder met negen punten uit drie wedstrijden de interlandbreak in.

Na een flitsend begin leek er geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord Vrouwen 1. Basisdebutant Sanne Koopman zette haar ploeg binnen het kwartier op voorsprong met een fraaie lob over de Telstar-keeper. Feyenoord joeg de bezoekers hoog af, speelde verzorgd voetbal en creëerde kansen. In de 21ste minuut kreeg de ploeg loon naar werken. Na een mooie individuele actie schoot Zoï van de Ven van afstand binnen, en verdubbelde zo de voorsprong.

Het leek even alsof Feyenoord Vrouwen 1 voor het eerst dit seizoen een gemakkelijke avond tegemoet ging, maar vlak voor rust ging het echter toch nog mis. Na een rommelige situatie voor het doel van Jacintha Weimar wist Telstar de aansluitingstreffer te scoren, en de wedstrijd zo weer spannend te maken.

Tweede helft
Na rust kregen de bezoekers verrassend de overhand op het veld. Feyenoord had moeite om onder de druk uit te voetballen, en net als bij de twee eerdere wedstrijden dit seizoen werd het vooral zaak de voorsprong tot het eindsignaal vast te houden. Dat lukte, waardoor de ploeg van Mulder de derde overwinning op rij bij mocht schrijven. Eindstand: 2-1.

Opstelling Feyenoord:
Weimar; Brandau (68' Obispo), Ypema, Verspaget, De Graaf; Van den Goorbergh, Ellouzi (68' Rijsdijk), Boshuizen; Bennink (84' Schneijderberg), Koopman (79' Cobussen), Van de Ven.

Scoreverloop
13' Koopman 1-0
21' Van de Ven 2-0
45' Van der Vlist 2-1

Programma
De Azerion Vrouwen Eredivisie gaat na dit weekend een korte interlandbreak in. De eerstvolgende wedstrijd voor Feyenoord Vrouwen 1 is op zondag 16 oktober, als VV Alkmaar op bezoek komt. Erbij zijn? Koop je kaart(en) hier.