Feyenoord Vrouwen 1
78e2a18fb6d1f24b26077a990198510d_2000_2000.JPG

Feyenoord V1 overtuigt in oefenduel en verslaat ADO Den Haag

Feyenoord V1 heeft dinsdagavond de tweede zege van de huidige oefencampagne geboekt. Op Varkenoord werd competitiegenoot ADO Den Haag overtuigend met 2-0 verslagen, door doelpunten van Maxime Bennink en Jada Conijnenberg.

Op een goed gevuld Varkenoord zal met name het veldspel van haar ploeg hoofdtrainer Jessica Torny tevreden hebben gestemd. In de eerste helft domineerde Feyenoord aan de bal, en konden de bezoekers amper gevaarlijk worden.

Al binnen de tien minuten stond de 1-0 op het scorebord. Een voorzet van Esmee de Graaf werd door Maxime Bennink in de verre hoek gekopt. Ruststand: 1-0.

Tweede helft
In de tweede helft bracht Torny een flink aantal nieuwe namen binnen de lijnen, waaronder een aantal speelsters van Jong Feyenoord Vrouwen. Het veldspel ging iets meer gelijk op dan voor rust, maar ook in de tweede vijfenveertig minuten bleef Feyenoord de bovenliggende partij.

Tien minuten voor tijd werd dit beloond met een doelpunt. Een schot van Romée van de Lavoir kon gestopt worden door de keeper van ADO, maar de rebound was een prooi voor Jada Conijnenberg: 2-0. In de blessuretijd maakte Feyenoord via Noëlle van der Sluijs ook nog een derde treffer, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel.