Feyenoord Vrouwen 1
7951ccf6ca18e4338ba9e59c34bd1ca1_2000_2000.JPG

Feyenoord V1 verliest oefenduel van Anderlecht met ruime cijfers

Feyenoord V1 heeft zaterdagmiddag een oefenduel tegen RSC Anderlecht verloren. Op bezoek in België ging de ploeg van Jessica Torny met 5-2 onderuit. De goals aan Feyenoord-zijde werden gemaakt door Esmee de Graaf en Romée van de Lavoir.

Op de RSCA Belfius Academy ging de wedstrijd tussen Feyenoord en Anderlecht lange tijd gelijk op. Feyenoord kreeg via Maxime Bennink een grote kans om de score te openen, maar haar poging werd gestopt. Na een ruim half uur spelen sloeg de thuisploeg twee keer snel achter elkaar toe. Feyenoord had geen antwoord op twee goed uitgespeelde counters, en met een 2-0 achterstand ging de ploeg van Torny na 45 minuten de rust in.

Tweede helft
Na 56 minuten spelen wist Feyenoord te scoren. Esmee de Graaf werd alleen voor de Anderlecht-keeper gezet, en faalde niet. Met de aansluitingstreffer op het bord leek er nog iets mogelijk voor Feyenoord, maar tien minuten later was het in plaats daarvan Anderlecht dat het doel wist te vinden en zo de voorsprong wist uit te breiden: 3-1.

In de laatste fase van de wedstrijd ging het hard op het scorebord. In de 84ste minuut, toen er bij Feyenoord inmiddels flink gewisseld was, kwam Anderlecht op 4-1. Eén minuut daarna deed Romée van de Lavoir nog iets terug: 4-2. Drie minuten voor tijd maakte de thuisploeg ook nog een vijfde treffer. Eindstand: 5-2.