Feyenoord Vrouwen 1
21b70e70faf7fdb414c2b86718c6017d_2000_2000.JPG

Feyenoord V1 sluit kalenderjaar positief af met knappe winst bij ADO

Feyenoord Vrouwen 1 heeft de eerste seizoenshelft met een goed gevoel af kunnen sluiten. Donderdagavond werd de lastige uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met 0-2 gewonnen. De doelpunten aan Feyenoord-zijde kwamen van Pia Rijsdijk en Cheyenne van den Goorbergh.

Na een reeks van verliespartijen en gelijke spelen was Feyenoord er in het Bingoal Stadion op gebrand om de laatste wedstrijd van het kalenderjaar positief af te sluiten. De wedstrijd, die in verband met de kwartfinale van het Nederlands elftal op het WK in Qatar op al donderdagavond werd gespeeld, werd een bijzondere.

Debuut en rentree
Door afwezigheid van Jacintha Weimar mocht Jasmijn de Groot voor het eerst onder de lat plaatsnemen tijdens een officiële wedstrijd. De Groot kende een prima debuut. Niet alleen wist ze haar doel schoon te houden, ook had ze meerdere fraaie reddingen in huis om de tegenstander het scoren onmogelijk te maken.

Ook voor Kim Hendriks werd het een bijzondere avond. De Feyenoord-middenvelder maakte na lang blessureleed voor het eerst dit seizoen minuten in het eerste elftal.

Eerste helft
Ondanks alle goede intenties begon Feyenoord niet overtuigend aan de wedstrijd. ADO Den Haag had in de openingsfase meer de bal, en het betere van het spel, zonder daarbij heel gevaarlijk te worden. Op het moment dat Feyenoord wat beter in de wedstrijd begon te komen was het vrijwel direct raak. Een vrije trap vlakbij de cornervlag belandde in de kluts voor het doel van ADO, en Pia Rijsdijk aarzelde niet, maar schoot de bal hard tegen de touwen: 0-1.

De stand werd voor Feyenoord voor rust zelfs nog wat comfortabeler, want vlak voor rust wist Cheyenne van den Goorbergh, weer uit een rommelige situatie voor het Haagse doel, de voorsprong te verdubbelen. Ruststand: 0-2.

Tweede helft
De tweede helft werd een erg spannende. In het begin was het weer de thuisploeg met het meeste balbezit. Dit leidde tot een aantal kansen voor de goal van De Groot, maar echt gevaarlijk kon ADO eigenlijk niet echt worden. Desondanks bleef de wedstrijd tot het einde spannend. Feyenoord kwam naarmate de tweede helft vorderde weer iets meer aan het eigen spel toe, en had zelfs kansen om de voorsprong uit te breiden. Beide ploegen wisten echter het net niet meer te vinden. Eindstand: 0-2.

Scoreverloop
24' 0-1 Rijsdijk
39' 0-2 Van den Goorbergh

Opstelling Feyenoord:
De Groot, De Graaf, Ypema (46' Conijnenberg), Obispo, Brandau; Van den Goorbergh, Koopman, Boshuizen; Bennink, Rijsdijk (56' Ellouzi), Van de Lavoir (77' Hendriks)

Programma
Voor Feyenoord Vrouwen 1 begint nu de winterstop. De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar zal gespeeld worden in het weekend van 27 t/m 29 januari 2023, als Fortuna Sittard op bezoek komt op Varkenoord. De precieze speeldatum moet nog vastgesteld worden.