Fanshop
Fanshop
Charlton%20Kerkum%202

Warme ontmoeting tussen clubiconen Kerkum en Charlton

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Feyenoord en Manchester United hebben delegaties van beide clubs en de UEFA met elkaar vooruitgeblikt op de kraker van vanavond. Dat deden zij tijdens de officiële UEFA-lunch in de Boardroom van De Kuip. Een speciale rol daarbij was weggelegd voor de clubiconen Gerard Kerkum en Sir Bobby Charlton en de XXL-boeken van beide clubs.

Exact een week nadat het boek ‘Feyenoord de Grootste’ werd gepresenteerd, lag een van de exemplaren naast een vergelijkbaar boek van Manchester United. De Engelse club bracht dit boek enkele jaren geleden uit en nam een exemplaar mee naar Rotterdam. Kerkum en Charlton bladerden naar hartelust door de geschiedenis van beide clubs en wisselden mooie verhalen uit over hun carrière. Beide iconen hebben in het XXL-boek hun eigen hoofdstuk. 

Charlton speelde tussen 1954 en 1973 meer dan zeshonderd wedstrijden voor Manchester United. Oud-aanvoerder Kerkum kwam in de jaren vijftig en zestig tot 349 competitieduels voor Feyenoord. Later diende hij de club onder meer nog jarenlang als voorzitter.