Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
DSC00174

Warm welkom voor Feyenoord A1 op school in Durban

De selectie van Feyenoord A1 heeft woensdag tijdens het U19 Tournament in Durban een bezoek afgelegd aan een lokale school. Daar werd de ploeg van trainer Roy Makaay, die morgen (donderdag) in de halve finale tegenover de leeftijdgenoten van Benfica staat, met open armen ontvangen. Lees hieronder een uitgebreid verslag vanuit Zuid-Afrika.

Tijdens het toernooi in Durban is er voor de ploeg van Roy Makaay tijd ingeruimd om een Primary school in de streek Umlazi te bezoeken.

Een warm welkom viel het gezelschap ten deel toen de bus na een goed half uur rijden arriveerde. Een grote groep kinderen zong de groep letterlijk het schoolplein op.

Daar stonden naar schatting 150 kinderen en op typisch Afrikaanse wijze lieten zij zich luidkeels horen. Het ‘viva Feyenoord’ galmde daarbij een aantal keer over en weer.

Het schoolhoofd heette ons welkom en benadrukte een aantal keer dat hij het een eer vond om Feyenoord te ontvangen. Roy Makaay vertelde in zijn openingswoord dat hij met zijn mannen eveneens naar deze dag uitkeek, zodat naast het voetbal ook het maatschappelijke karakter van deze trip gestalte kreeg.

Bij de daaropvolgende optredens werd de afstand tussen scholier en speler letterlijk steeds kleiner. Al dansend mengden spelers zich onder diegene die de ploeg toezong en een prachtige mengeling van (dans)culturen kwam samen. Tot grote hilariteit van de leerlingen pikte Omar el Baad een van de scholieren eruit om een dans te ondernemen. Luid gejuich steeg op.

Twintig spelers konden daarna hun voetbalvaardigheden tonen en elke scholier werd daarbij gekoppeld aan een speler van A1. Een partijspel diende als afsluiting, waarbij het enthousiasme bij beide partijen en het publiek prachtig was om te aanschouwen.

Tot slot werd er een bezoek gebracht aan de klaslokalen, om een indruk te krijgen van de omstandigheden waarin de kinderen hier onderwezen worden. Iedere speler kreeg de mogelijkheid om het schoolhoofd giften te overhandigen namens Feyenoord.

De talrijke fotosessies met leraressen, scholieren en de kinderen die de optredens verzorgden, vormden het einde van een indrukwekkende ochtend. Een ochtend, die niet alleen een onvergetelijke ervaring opleverde voor alle kinderen, maar zeker ook voor staf en spelers van Feyenoord, die bij monde van Roy Makaay nogmaals hun dankbaarheid uitten voor het mogen bezoeken van deze school.

Bekijk bovenaan dit bericht een uitgebreide fotoreportage van het schoolbezoek van Feyenoord A1.