basisplaatje_logo_academy

Vroege goals helpen Feyenoord A1 langs FC Utrecht

Feyenoord A1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met 2-0 gewonnen. Ook A2 wist te winnen en versloeg op Varkenoord NAC A1 met 1-0. Beide B-elftallen werden in het bekertoernooi uitgeschakeld. B1 verloor op eigen veld met 1-2 van FC Utrecht en B2 bleek in Eindhoven een maatje te klein voor PSV B1: 4-0. Feyenoord C1 speelde doelpuntloos gelijk tegen MVV C1 (0-0) en C2 won met 2-0 van NEC/FC Oss. D1 versloeg Zeeburgia D1 met 4-0.

FEYENOORD A1 BOEKT DEGELIJKE OVERWINNING OP FC UTRECHT

Feyenoord A1 heeft zaterdag op Varkenoord met 2-0 gewonnen van FC Utrecht A1. Beide doelpunten vielen al in het eerste kwartier. ‘We speelden voor rust redelijk. Verder valt er eigenlijk niet zoveel over deze wedstrijd te zeggen’, aldus trainer Roy Makaay.
Al na vijf minuten spelen was het Bart Nieuwkoop die de Rotterdammers op eigen veld op voorsprong schoot. Tien minuten later verdubbelde Milton Klooster de score, waardoor de wedstrijd al vroegtijdig beslist leek. Makaay: ‘Het was zeker geen hoogstaand voetbal, wat ook met het moeilijk bespeelbare veld had te maken. Maar we waren wel de bovenliggende partij en maakten twee prima doelpunten. Op wat afstandsschoten na zijn we niet echt in de problemen gekomen.’

Na rust zakte het veldspel iets verder weg en werd een doelpunt van de gasten wegens buitenspel terecht afgekeurd. Feyenoord kreeg zelf een aantal kleine mogelijkheden de score op te laten lopen, maar verzuimde de derde goal achter de Utrecht-keeper te schieten. ‘Een degelijke overwinning. Niets meer, niets minder’, aldus Makaay.

Feyenoord A1 – FC Utrecht A1 2-0
5’ 1-0 Bart Nieuwkoop
16’ 2-0 Milton Klooster

Opstelling Feyenoord A1: De Fockert; Korporaal, Houben, Blijham, Gronsveld; Dekker (67’ Kassels), Nieuwkoop, De Vos; Klooster, Dammers en Idrissi (71’ Robinson).

FEYENOORD A2 KNOKT ZICH IN TWEEDE HELFT LANGS NAC A1

Feyenoord A2 heeft zaterdag met 1-0 gewonnen van NAC A1. De ploeg van trainer Jan Gösgens bracht vooral in de tweede helft veel energie in de wedstrijd, waardoor de Bredanaars met een nederlaag richting huis werden gestuurd.

Voor rust waren beide ploegen in evenwicht, zag Gösgens. ‘Ik vond dat NAC meer energie in de wedstrijd legde en daardoor optisch de bovenliggende partij was. Maar echt grote kansen waren er nauwelijks voor beide doelen.’

In de pauze spraken de Rotterdammers af harder voor elkaar te werken en meer energie in de wedstrijd te leggen. Dat strijdplan slaagde. Gösgens: ‘We knokten, mede door het matige veld, voor iedere tweede bal en waren in die fase een stuk beter dan de tegenstander. Caner Yalamoglu had tot twee maal toe de score kunnen openen, maar liet dat helaas na.’

De openingsgoal kwam er tien minuten voor tijd alsnog. Invaller Randy Elst zette Gilberto da Silva oog in oog met de NAC-sluitpost waarna de middenvelder fraai de score opende. Gösgens prees vooral de wissels. ‘Wanneer we wisselen worden we daar als ploeg sterker van. Dat is erg prettig. En op basis van de tweede helft is deze overwinning ook zeker verdiend.’

Feyenoord A2 – NAC A1 1-0
80’ 1-0 Gilberto da Silva

Opstelling Feyenoord A2: Miazek; Ulusoy, Van der Pijl, James (60’ Manusama), Go; El Baad, Da Silva, Yalamoglu; Albertus, Van Putten (65’ Van der Struis) en Pisas (75’ Elst).

FEYENOORD B1 LAAT ZICH AFBLUFFEN DOOR FC UTRECHT IN KWARTFINALE BEKER

Feyenoord B1 heeft zaterdag het kwartfinale duel in het bekertoernooi met 1-2 verloren van FC Utrecht B1. De ploeg van trainer Cor Adriaanse kwam nog wel op voorsprong, maar liet zich in de tweede helft afbluffen door de Domstedelingen.

‘In de eerste helft hebben we gedicteerd’, begon Adriaanse zijn nabeschouwing. ‘We kwamen na een half uur op voorsprong en kregen daarna kansen de score uit te bouwen, maar die benutten we helaas niet.’ Jordy den Hoedt speelde na dertig minuten vanuit het middenveld Jari Schuurman vrij, die alleen voor de keeper rustig bleef: 1-0.

‘Na de rust deden we precies het tegenovergestelde van wat we met elkaar hadden afgesproken’, baalde Adriaanse. ‘We lieten ons afbluffen door Utrecht en geven de wedstrijd in twee minuten weg. Het verschil met de eerste helft was gigantisch. Dat heeft met mentaliteit te maken. Als we ruimte krijgen kunnen we goed voetballen, maar mentaliteit hoort ook bij het voetbal. En het gebeurt ons te vaak dat we daarin niet thuis geven. We konden ons vandaag niet over een tegenslag heen zetten.’

Feyenoord speelde in de slotfase zelfs met vier spitsen om de gelijkmaker te forceren en raakte daarbij nog de paal. ‘Maar we hebben ons niet kunnen herstellen. Dat is erg jammer.’

Feyenoord B1 – FC Utrecht B1 1-2
30’ 1-0 Jari Schuurman
44’ 1-1
46’ 1-2

Opstelling Feyenoord B1: Hagendijk; Koomen, Van der Meer, Verdonk, Kingsale; Van Haaren (54’ Korporaal), Schuurman, Hamer (64’ Hammouti); Den Hoedt (75’ De Jesus), Robertha en Fernandes.

FEYENOORD B2 DELFT ONDERSPIT TEGEN STERKER PSV B1

Feyenoord B2 is er zaterdag in Eindhoven niet in geslaagd de oudere spelers van PSV B1 de doorgang in het bekertoernooi te beletten. De ploeg van trainer Marcel Koning ging uiteindelijk met 4-0 ten onder.

De Rotterdammers kwamen al vroeg door een strafschop op achterstand. ‘Onterecht’, oordeelde Koning. ‘En dan weet je dat het moeilijk wordt. Zeker tegen een ploeg die een jaar ouder is en fysiek verder is dan wijzelf. We hebben het wel geprobeerd. Je hoopt in zo’n wedstrijd dat het lang 0-0 blijft en toen we 2-0 achterstonden wilden we een goal maken om bij hen de druk op te voeren. Maar dat was ons helaas niet gegeven.’

‘Na rust zijn we opportunistischer gaan spelen en hebben we veel op de helft van PSV gespeeld, zonder tot grote kansen te komen. We werden weg gecounterd. Maar de 4-0 eindstand is wel geflatteerd.’ Ondanks de nederlaag gaf Koning een compliment aan zijn spelers. ‘We hebben hard gewerkt en ook toen de wedstrijd al beslist was zijn we blijven vechten. Na rust waren we gelijkwaardig aan PSV B1, maar al met al waren zij een maatje te groot.’

PSV B1 – Feyenoord B2: 4-0
4’ 1-0
37’ 2-0
55’ 3-0
69’ 4-0

Opstelling Feyenoord B2: Bijlow; Bijl, Sinteur, Knoester (25’ Franse), De Sterke; Smulders, Kongolo, Janga; El Hankouri (58’ Tilborg), Fagrach (65’ Schippers) en Anez.

FEYENOORD C1 WEET KANSEN NIET TE BENUTTEN TEGEN MVV

Feyenoord C1 is zaterdag tegen MVV C1 niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. Op Varkenoord kreeg de ploeg van trainer Jeffrey Oost voldoende kansen de MVV-sluitpost te passeren, maar de 0-0 bleef op het bord.

Feyenoord probeerde vanaf het eerste fluitsignaal druk op de Limburgse defensie te zetten, maar slaagde daar moeilijk in door de spelopvatting van MVV. Oost: ‘MVV had een grote keeper met een verre trap. Wanneer wij hen vast zette, schoot hij de bal naar hun spits waardoor het moeilijk voetballen werd.’

Na rust waren er grote kansen voor Delpiero Reboe en Joel Piroe, maar steeds lag de lange MVV-keeper in de weg. ‘We hebben er alles aan gedaan de 0-0 weg te werken’, aldus Oost, die een ingekopte corner van zijn ploeg nog afgekeurd zag worden. ‘Maar het moet dan ook een beetje mee zitten en dat was vandaag niet het geval.’

Feyenoord C1 – MVV C1 0-0

Opstelling Feyenoord C1: Evora; Reith, Van den Ende, Van Wetten, Malacia; El Bouchaoui, Van Mullem (50’ Toure), Kubilinskas; Bibuljica (40’ Reboe), Piroe en Vente (57’ Westerveld).

RODNEY HUIJGEN SCHIET FEYENOORD C2 NA RUST LANGS NEC/FC OSS

Feyenoord C2 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen NEC/FC Oss met 2-0 gewonnen. Middenvelder Rodney Huijgen maakte beide treffers voor de ploeg van trainer Edwin de Graaf.

Met een goed verzorgde opbouw probeerden de Rotterdammers richting het doel van de tegenstander op te schuiven. Die spelopvatting resulteerde in die honderd procent kansen, maar oog in oog met de Nijmeegse keeper bleven de Feyenoord-aanvallers niet rustig genoeg. NEC/FC Oss was slechts één keer gevaarlijk toen een vrije trap via de onderkant van de lat weer terug het veld in stuiterde.

‘Na rust speelden we een tempo hoger, waarna doelpunten niet uit konden blijven’, aldus De Graaf, die Rodney Huijgen van afstand de 1-0 zag maken. ‘Ik ben tevreden over het spel en de intentie waarmee we vandaag wilden voetballen. Op de overwinning was ook niets aan te merken. We waren een stuk beter dan NEC.’

Feyenoord C2 – NEC/FC Oss C2 2-0
46’ 1-0 Rodney Huijgen
62’ 2-0 Rodney Huijgen

Opstelling Feyenoord C2: Van Leeuwen; Rashiti (55’ Heijberg), Lewis, De Kubber, Loshi; Huijgen, Reemst, Geertruida; Spakman, Reboe (35’ Amadin) en Eddahchouri (50’ Van Ewijk).