Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Voorlopig programma voorbereiding 2024-2025

Het huidige seizoen is nog maar net afgesloten, maar Feyenoord is achter de schermen druk bezig met de invulling van de voorbereiding van het nieuwe seizoen. In dit bericht lees je hoe het (voorlopige) programma van de oefencampagne van seizoen 2024-2025 eruit ziet, inclusief Open Dag: Feyenoord Festival en de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.
Start voorbereiding
De selectie van Feyenoord zal begin juli starten met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste vriendschappelijke duels volgen snel daarna.
 
Eerste oefenwedstrijd in Dordrecht
De oefencampagne van het nieuwe voetbaljaar begint voor Feyenoord in Dordrecht. De plaatselijke FC is op zaterdag 6 juli om 14:30 uur aan de Krommedijk de tegenstander. 
 
Belgische tegenstander
Na de aftrap in Dordrecht treft Feyenoord een Belgische tegenstander. Op zaterdag 20 juli wordt om 13:00 uur op Varkenoord geoefend tegen Cercle Brugge, de voormalige club van Ayase Ueda.
 
Open Dag: Feyenoord Festival
Dit jaar vindt Feyenoord Festival plaats op zondag 21 juli. Meer informatie hierover volgt in een later stadium.
 
Trainingskamp
Evenals afgelopen seizoenen belegt Feyenoord een zomers trainingskamp in Oostenrijk. De selectie verblijft daar van maandag 22 juli t/m zaterdag 27 juli en zal er naar verwachting in elk geval een oefenwedstrijd spelen. Meer informatie volgt zodra bekend.
 
Eusebio Cup
Feyenoord is door SL Benfica uitgenodigd voor de strijd om de traditionele Eusebio Cup. Het gaat hierbij om één wedstrijd, die wordt afgewerkt in Estádio da Luz, de imposante thuishaven van de Portugezen. Voor dit duel (zondag 28 juli, 20:30 uur Nederlandse tijd) komen geen kaarten beschikbaar voor Feyenoord-supporters.
  
Johan Cruijff Schaal
Als bekerwinnaar speelt Feyenoord ook komend seizoen de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, waarmee het nieuwe seizoen traditiegetrouw wordt afgetrapt. Tegenstander is PSV, dat als landskampioen tevens het thuisvoordeel heeft. De editie van 2024 wordt gespeeld op zondag 4 augustus om 18:00 uur in het Philips Stadion.
 
Kaartverkoop
Feyenoord komt in een later stadium met meer informatie over de toegang tot de oefenwedstrijden en de eventueel bijbehorende kaartverkoop.
 
Overzicht voorlopig oefenprogramma
•              Zaterdag 6 juli, 14.30 uur: FC Dordrecht – Feyenoord
•              Zaterdag 20 juli, 13.00 uur Feyenoord – Cercle Brugge (Varkenoord)
•              Maandag 22 juli – zaterdag 27 juli: Trainingskamp Oostenrijk
•              Zondag 28 juli, 20:30 uur: SL Benfica – Feyenoord (Eusebio Cup)
•              Zondag 4 augustus: PSV – Feyenoord (Johan Cruijff Schaal)