Fanshop
Fanshop
voorbeschouwing_web

Voorbeschouwing Feyenoord - Excelsior

Feyenoord hoopt de goede reeks voort te zetten in de stadsderby tegen Excelsior. Bij een overwinning gaat de ploeg met het maximaal puntenaantal van twaalf de interlandperiode in.

In het huidige millennium troffen Feyenoord en Excelsior elkaar zeven keer in De Kuip. Even zo vaak gingen de drie punten naar de thuisploeg.

Teamnieuws
Renato Tapia keert terug in de selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst. De middenvelder miste de afgelopen twee duels wegens ziekte. De coach kan nog niet beschikken over Miquel Nelom, die volgende week wel weer aansluit bij de groep. Ook Eljero Elia, Sven van Beek, Kenneth Vermeer en Warner Hahn zijn niet inzetbaar.

Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag beschikt over een bijna volledig fitte groep. Aankoop Jeffry Fortes is vanwege een gebroken middenvoetsbeentje niet inzetbaar, terwijl verdediger Arghus Soares Bordignon een vraagteken is. Hij staakte donderdag voortijdig de training.

De kijk van de hoofdtrainers
‘Excelsior speelt compact en goed georganiseerd,’ zag Van Bronckhorst tijdens de eerste drie speelronden. ‘Vanuit de balverovering komen zij er snel uit. Ze hebben snelle spelers voorin, die door Luigi Bruins en Ryan Koolwijk gelanceerd kunnen worden. Wij moeten het tempo hoog houden, en zo gaten vinden in hun defensie. We moeten Excelsior onder druk houden en niet de kans geven om te counteren.’ Bekijk de volledige voorbeschouwing met Van Bronckhorst hieronder in de videospeler.

‘Dit zijn speciale wedstrijden die het voetbal mooi maken,’ vindt Excelsior-trainer Van der Gaag. ‘In een volle Kuip, mooi weer, een geweldige grasmat, alles is aanwezig voor de spelers om te laten zien welke kwaliteiten zij hebben. Er komt met dit soort wedstrijden toch iets in je naar boven waar je sterker van wordt. Wij moeten met overtuiging en lef naar De Kuip gaan om het Feyenoord moeilijk te kunnen maken.’

Vorm
Feyenoord was na drie speelronden de trotse koploper van de Eredivisie. De ploeg begon uitstekend met drie overwinningen en een doelsaldo van acht voor en nul tegen.  

Excelsior kende de beste competitiestart uit de historie. De Kralingers wonnen de eerste twee duels (uit bij FC Twente en thuis tegen FC Groningen) en dat was nog nooit gebeurd. Op die historisch goede start volgde vorige week een 1-2 thuisnederlaag tegen ADO Den Haag.

Historie
Van de negentien eerdere stadsderby’s in De Kuip wist Feyenoord er maar liefst zeventien te winnen. Slechts één keer wist Excelsior de punten mee te nemen over de Van Brienenoordbrug. Meer informatie over de historie tussen Feyenoord en Excelsior vind je in onderstaande video van Feyenoord TV.

Volg Feyenoord – Excelsior
De Rotterdamse derby wordt zaterdagavond gespeeld in een uitverkochte Kuip. Heb jij geen plaatsje in het stadion kunnen bemachtigen? Volg de wedstrijd dan via Feyenoord.nl. Via de dynamische tijdlijn krijg je als supporter een compleet beeld van de wedstrijd. De live tweets van @Feyenoord worden gebundeld aangeboden met de statistieken van Ortec Sports en de foto’s van het Feyenoord Instagram-account, waardoor supporters zoveel mogelijk informatie over de wedstrijd krijgen en in spanning kunnen meeleven met de prestaties van het team van trainer Giovanni van Bronckhorst. De tijdlijn wordt automatisch ververst wanneer er nieuwe updates zijn.

Feyenoord – Excelsior    
Zaterdag 27 augustus om 19:45 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Liesveld

Laatste ontmoetingen

In De Kuip
02/04/2016 Feyenoord – Excelsior 3-0
22/02/2015 Feyenoord – Excelsior 3-2
14/04/2012 Feyenoord – Excelsior 3-0
12/12/2010 Feyenoord – Excelsior 1-0
20/10/2007 Feyenoord – Excelsior 1-0

Op Woudestein
28/11-2015 Excelsior – Feyenoord 2-4
06/12/2014 Excelsior – Feyenoord 2-5
05/08/2011 Excelsior – Feyenoord 0-2
15/08/2010 Excelsior – Feyenoord 3-2
18/01/2008 Excelsior – Feyenoord 2-1