Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
20131117_1

Volop strijd in boeiende speelronde

Dit weekend speelden we alweer de zesde speelronde in de Feyenoord Street League. Dit betekent dat de poules van Charlois en IJsselmonde vóór de winterstop hierna nog één wedstrijdronde te spelen hebben. Omdat de poule van Feyenoord een team meer heeft spelen de teams in deze poule om 8 december een extra ronde. Op sommige velden ging het er erg sportief aan toe, maar op enkele andere velden liet juist het sportieve gedrag te wensen over. In het algemeen vragen wij aan de coaches nogmaals hierop te letten en het goede voorbeeld te geven. Denk ook aan het aanspreken van té fanatieke supporters, die herhaaldelijk met de scheidsrechter in discussie gaan, op hun gedrag.

Een voorbeeld van een sportieve wedstrijd was FC Jeugdveld - FC Barca. Jammer genoeg had de griep erg toegeslagen in het team van Barca, waardoor zij met slechts vier spelers aan de aftrap konden verschijnen. Dat er vervolgens een leuke wedstrijd ontstond, kwam vooral door het sportieve gebaar van Jeugdveld, dat vervolgens óók slechts vier spelers opstelde. De wissels die zij wel, en Barca niet hadden, zorgden uiteindelijk voor een 19-4 overwinning voor FC Jeugdveld. Onwaarschijnlijk spannend was het bij FC Sportplaza - FC Kameraden. Het aantal doelpunten bleef in deze wedstrijd beperkt tot slechts vier. Deze werden ook nog eens netjes over de twee teams verdeeld: 2-2, met een ruststand van 1-1. De derde wedstrijd in de poule van Charlois ging tussen de Black Panters en het Dreamteam van Charlois. Een wedstrijd die helaas werd ontsierd door teveel slidings en vele scheldpartijen, zowel op als buiten het veld. Uitslag 4-7.

In de poule van IJsselmonde stond een ware topper op het programma. Bij de wedstrijd tussen FC Bivri en Feyenoord League stond de koppositie namelijk op het spel. Aan de wedstrijd zelf was dit goed te zien. Een op en neer golvende wedstrijd, waarbij de teams goed in evenwicht waren. Het prima (maar soms iets te ruwe) spel leidde tot één gele kaart en een einduitslag van 6-8 voor de spelers van Feyenoord League. Het goede voorbeeld van hoe wij graag zien dat de wedstrijden worden gespeeld, werd gegeven aan de Herenoord, waar de teams van Streetboys en FC Lomba tegenover elkaar stonden. Spelers die tegenstanders even overeind hielpen na een struikelpartij, spelers die hun teamgenoten op een rustige manier corrigeerden op hun gedrag en bovendien twee coaches die op een leuke manier met hun spelers omgaan. Een wedstrijd waarin geen enkel strafpunt is uitgedeeld. Kortom: een erg plezierige wedstrijd, die de thuisploeg met 19-4 naar zich toetrok. Zowel publiek, spelers als coaches verdienen hier een groot compliment. Bij Bivri Bevers tegen All Stars ging de wedstrijd in de eerste helft gelijk op. In de tweede helft wisten de Bivri Bevers hun voorsprong verder uit te bouwen naar een 16-5 overwinning. De wedstrijd kende een sportief verloop met weinig overtredingen, klasse!

Tot slot de poule van Feijenoord waarbij voor de wedstrijd FC Afri - Real moest worden uitgeweken naar een ander veld, omdat het thuisveld van Afri te glad was. Deze wedstrijd (uitslag 5-14) werd helaas ontsierd door gedrag dat wij liever niet zien op onze velden. FC Bloemhof 010 speelde op eigen bodem tegen FC Boys. Bloemhof werd voor de gelegenheid gecoacht door een moeder van één van de speelsters en speelde een prima spel. De keeper van FC Boys wist heel wat tegen doelpunten te voorkomen en mede dankzij zijn reddingen won FC Boys afgetekend met 4-15. Tot slot de wedstrijd tussen de nummer twee en drie in de poule van Feijenoord. FC Rotterdam ging op bezoek bij FC Bloemhof 3073. Beide teams speelden zeer sportief en de strijd ging gelijk op. FC Rotterdam, dat zich versterkt heeft met Jamal, kwam op voorsprong maar wist deze niet te behouden. Bloemhof 3073 kwam ijzersterk terug en won deze leuke wedstrijd met 12-9.