Feyenoord 1

Vizier op Slavia na uitstekende uitzege in Almelo

Feyenoord heeft tussen de twee ontmoetingen met Slavia Praag een overtuigende uitoverwinning geboekt bij Heracles Almelo. Een razendsnelle tegentreffer werd nog voor rust omgebogen naar een 1-3 voorsprong. Patrik Wålemark maakte het karwei na rust af met een beeldschoon eerste doelpunt in de Eredivisie: 1-4.

De start van het duel kon voor Feyenoord haast niet slechter. Met het oog op de return in de kwartfinale van de Europa Conference League tegen Slavia Praag wilde de ploeg zo min mogelijk energie verspillen in Almelo, maar de bal lag er al binnen een minuut in voor Heracles Almelo. Sinan Bakis tikte ‘m van dichtbij in het doel en dwong Feyenoord om er meteen een schepje bovenop te doen.

Zoals al veel vaker dit seizoen toonde Feyenoord aan over voldoende veerkracht te beschikken. De ploeg hield vertrouwen in het eigen strijdplan en boog de achterstand zo om naar een 1-3 voorsprong. Orkun Kökcü (knal na goede combinatie), Reiss Nelson (schot hoog in het doel na terugleggen) en Guus Til (intikker na voorzet Tyrell Malacia) gaven de ommekeer dit keer vorm als doelpuntenmakers.

Til raakte voorafgaand aan de 1-2 geblesseerd en maakte dus met zijn laatste krachten zelf de 1-3 vlak voor rust. Hij werd na de pauze vervangen door Jens Toornstra. Later kwam ook Patrik Wålemark voor een moegestreden Luis Sinisterra en die luisterde zijn invalbeurt op met een prachtig doelpunt. Op aangeven van Toornstra hakte hij de bal gracieus in het doel. Het betekende zijn eerste officiële- en Eredivisie-doelpunt voor Feyenoord. Dat laatste ging ook op voor Nelson.

De blik kan na de 1-4 uitzege nu op de return tegen Slavia Praag, waarin bepaald wordt welk team zich plaatst voor de halve finale. Donderdagavond wordt in Tsjechië om 21:00 uur afgetrapt. De eerstvolgende competitiewedstrijd speelt Feyenoord tegen FC Utrecht, op zondag 24 april (14:30 uur).