Fanshop
Fanshop
daryl%20janmaat%20oranje2

Vijf Feyenoorders met Oranje naar het WK

Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Terence Kongolo en Jordy Clasie gaan met het Nederlands elftal naar het WK in Brazilië. De vijf Feyenoorders maken deel uit van de definitieve WK-selectie van 23 spelers, die zaterdagochtend bekend werd gemaakt door bondscoach Louis van Gaal. Tonny Vilhena en Jean-Paul Boёtius, die de afgelopen weken al tot de selectie van Jong Oranje behoorden maar desondanks nog in aanmerking kwamen voor het WK, zijn niet geselecteerd. Met vijf spelers is Feyenoord hofleverancier van de WK-selectie van het Nederlands elftal.

Naast de vijf huidige Feyenoorders behoren ook zes spelers met een verleden bij de Rotterdamse club tot de selectie voor het wereldkampioenschap. Aanvoerder Robin van Persie, Dirk Kuijt, Ron Vlaar, Jonathan de Guzman, Leroy Fer en Georginio Wijnaldum zijn geselecteerd door Van Gaal, die zaterdagochtend de zes laatste afvallers bekend maakte.

Voor zowel Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Kongolo en Clasie wordt het WK in Brazilië hun eerste grote eindtoernooi. Clasie liet vrijdag na afloop van de training in De Kuip al weten vurig te hopen dat hij de bondscoach overtuigd had en tot de 23 namen van de definitieve selectie te behoren. ‘Mee gaan naar het WK in Brazilië is voor mij een droom’, zei Feyenoords aanvoerder, die met onder meer vier ploeggenoten mee reist als de selectie van Oranje op 5 juni in het vliegtuig stapt naar Rio de Janeiro.

Voor vertrek naar Brazilië speelt het Nederlands elftal nog twee oefenduels op eigen bodem. Zaterdagavond staat in De Kuip vanaf 20.30 uur de interland tegen Ghana op het programma, terwijl aanstaande woensdag Wales de tegenstander is in de laatste wedstrijd van de oefencampagne voor het WK. Voor Oranje begint het WK op vrijdag 13 juni, als de eerste wedstrijd in de groepsfase wacht. Spanje is dan de tegenstander.