Fanshop
Fanshop
shirt_oranje

Vijf Feyenoorders bij voorlopige selectie Nederlands elftal

Stefan de Vrij, Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi, Jordy Clasie en Ruben Schaken maken onderdeel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatieduels met Hongarije en Turkije. Dat heeft bondscoach Louis van Gaal woensdag bekendgemaakt. Met vijf spelers is Feyenoord hofleverancier van de voorlopige selectie.

Oranje speelt op vrijdag 11 oktober de thuiswedstrijd tegen Hongarije. Het duel in de Amsterdam Arena begint om 20.30 uur. Op dinsdag 15 oktober staat het uitduel met Turkije op het programma. De interland in het stadion van Fenerbahce in Istanbul vangt aan om 21.00 uur. Het Nederlands elftal plaatste zich eerder deze maand al voor het WK van 2014 in Brazilie.

Naast de vijf spelers uit de selectie van trainer Ronald Koeman behoren ook de oud-Feyenoorders Robin van Persie, Dirk Kuijt, Ron Vlaar, Jonathan de Guzman en Jeffrey Bruma tot de voorlopige selectie van Oranje. Van Gaal maakt op vrijdag 4 oktober zijn definitieve selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden bekend.