Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Vier voormalig Feyenoorders naar EK in Frankrijk

Vier voormalig Feyenoorders krijgen de komende maand de kans zichzelf te presenteren op het hoogste podium van het Europese voetbal. Graziano Pellè, John Guidetti, Nuri Sahin en Fedor Smolov maken deel uit van de definitieve selectie van respectievelijk Italië, Zweden, Turkije en Rusland, voor het Europees Kampioenschap in Frankrijk dat op vrijdag 10 juni aanstaande van start gaat.

Voor Pellè en Guidetti gaat het toernooi in Frankrijk op maandag 13 juni van start. Pellè staat met Italië eerst tegenover België, terwijl Zweden opent met een wedstrijd tegen Ierland. De voormalig Feyenoord-topscorers zijn met Italië en Zweden beiden ingedeeld in groep E en op vrijdag 17 juni staat in Toulouse de rechtstreekse confrontatie op het programma.

De dertigjarige Pellè, die in twee jaar Feyenoord liefst vijftig competitiedoelpunten maakte, kende met Southampton een prima seizoen in de Britse Premier League. Onder leiding van voormalig Feyenoord-trainer Ronald Koeman plaatsten The Saints zich voor Europees voetbal, mede dankzij elf treffers van de Italiaanse spits.

Guidetti (24) was afgelopen seizoen zevenmaal trefzeker voor Celta de Vigo, de Spaanse club waarvoor hij vorige zomer tekende. Met die doelpunten droeg de Zweed, die in seizoen 2011-2012 met onder meer drie hattricks grote indruk maakte in De Kuip, bij aan het behalen van de zesde plaats in de Primera División. Die eindklassering geeft recht op een ticket voor de Europa League, hetzelfde toernooi als waar Feyenoord komend seizoen actief is.

Van de drie aanvallers komt Smolov tijdens het toernooi als eerst in actie. De 26-jarige Rus, die in het seizoen 2010-2011 een half jaar op huurbasis in De Kuip speelde, neemt het op zaterdag 11 juni met Rusland op tegen Engeland. Smolov speelt momenteel voor FC Krasnodar en werd afgelopen seizoen met twintig goals topscorer van de Russische competitie.

Sahin, bekerwinnaar met Feyenoord in het seizoen 2007-2008, behoort met Turkije tot groep D van het EK en neemt het daarin op tegen titelverdediger Spanje, Tsjechië en Kroatië. De 27-jarige middenvelder staat onder contract bij Borussia Dortmund.