Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Vier goals Dessers, rentree Diemers in besloten oefenduel

Cyriel Dessers blijft maar scoren. De spits nam donderdag tijdens een besloten oefenwedstrijd van Feyenoord tegen N.E.C. alle vier (!) de Rotterdamse goals voor zijn rekening: 4-3. Mark Diemers kwam op Varkenoord een uur in actie; voor hem waren dat zijn eerste speelminuten sinds de play-offs op 19 mei.

Na vier doelpunten in de 92ste minuut, waarvan er bovendien twee beslissend waren, vestigde Dessers deze keer de aandacht op zich door vier keer te scoren in een wedstrijd. Daarmee had de meest opvallende Feyenoorder van de laatste weken een levensgroot aandeel in de oefenzege op N.E.C. Beide teams troffen elkaar zonder publiek op Feyenoords jeugdcomplex, op de drempel van het vrije interlandweekend.

Waar Dessers de laatste weken zijn goals als invaller maakte, stond de spits op Varkenoord wel aan de aftrap. Hij maakte onderdeel uit van een elftal dat bestond uit spelers uit het eerste elftal en Feyenoord Academy. Zo kwam bijvoorbeeld Reiss Nelson zeventig minuten in actie, terwijl Thijs Jansen, Ramon Hendriks, Franco Antonucci, Joao Teixeira en Naoufal Bannis de hele wedstrijd speelden.

Speciaal was het duel vooral voor Mark Diemers. Nadat hij vorige week alweer met de selectie meereisde naar Berlijn en ook tegen AZ deel uitmaakte van de wedstrijdselectie, is nu ook zijn officieuze rentree binnen de lijnen een feit.

De Feyenoorders zonder internationale verplichtingen kunnen nu gaan genieten van een lang weekend; zij zijn tot en met maandag vrij. Dinsdag staat de eerstvolgende training op het programma. Vanaf dan werkt het team toe naar de competitiehervatting thuis tegen PEC Zwolle, op zondag 21 november om 14:30 uur in De Kuip.

Feyenoord – N.E.C. 4-3
Scoreverloop:
30’ 0-1 Vet
60’ 1-1 Dessers
63’ 2-1 Dessers
65’ 2-2
71’ 3-2 Dessers
79’ 4-2 Dessers
85’ 4-3 Bruijn

Opstelling Feyenoord:
Jansen; Van Veldhoven (46’ Zitman), Skogen (46’ Valk), Hendriks, Van der Zeeuw; Diemers (61’ Naujoks), Antonucci, Teixeira; Bannis, Dessers en Nelson (70’ Balde).