Fanshop
Fanshop
tapia-2

Vier Feyenoorders melden zich bij nationale teams

Hoewel Feyenoord afgelopen donderdag de allerlaatste training van het seizoen afwerkte, krijgt het voetbaljaar voor vier selectiespelers nog een toetje. Kenneth Vermeer, Tonny Vilhena, Karim El Ahmadi en Renato Tapia spelen de komende periode nog interlands met hun nationale elftallen. Een overzicht.

Kenneth Vermeer en Tonny Vilhena hebben zich afgelopen zondag gemeld bij het Nederlands elftal. De ploeg van bondscoach Danny Blind vertrok zondagavond naar Portugal, waar een trainingskamp is belegd in Lagos.

Voor Oranje staan er in de komende periode drie oefeninterlands op het programma. Op vrijdag 27 mei speelt Nederland in Dublin tegen Ierland. Op woensdag 1 juni neemt Oranje het in Gdansk op tegen Polen. Het Nederlands elftal besluit de oefenperiode op zaterdag 4 juni met een oefeninterland in Wenen tegen Oostenrijk.

Karim El Ahmadi speelt op vrijdag 27 mei een oefeninterland tegen Congo. Een week later, op vrijdag 3 juni, staat de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tegen Libië op het programma.

Renato Tapia heeft zich inmiddels gemeld bij de selectie van Peru voor de Copa America, het toernooi dat van 3 tot en met 26 juni in de Verenigde Staten wordt gespeeld. Peru is ingedeeld in een groep met Brazilië, Ecuador en Haïti. Voor Tapia wordt het zijn eerste eindtoernooi als international. De middenvelder speelde tot nu toe acht interlands.