Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
scheids%20voor%20tv%20beelden

Videoscheidsrechter bij Feyenoord – FC Oss

Bij de bekerwedstrijd van aanstaande donderdag tegen FC Oss wordt een live test uitgevoerd met de Video Assistent Referee, die beter bekend staat als de videoscheidsrechter.

Ook bij het bekerduel tussen Ajax en Willem II op woensdag 21 september wordt de scheidsrechter geassisteerd door een videoscheidsrechter. Het is voor het eerst in het voetbal dat er live getest wordt tijdens wedstrijden in een officiële competitie op het hoogste niveau.  

Scheidsrechter Pol van Boekel staat donderdag tijdens de wedstrijd rechtstreeks in contact met de videoscheidsrechter door middel van een headset. De videoscheidsrechter kan de arbiter op het veld ondersteunen bij wedstrijdbepalende spelsituaties, zoals penalty’s, rode kaartmomenten en doelpunten waar een overtreding of buitenspel aan vooraf is gegaan.  

De KNVB kiest voor live-testen in de KNVB bekercompetitie, omdat er geen sprake is van een ranglijst en de duels losstaan van de wedstrijden van andere clubs. De keuze voor deze twee wedstrijden is gebaseerd op ervaringen die zijn opgedaan in deze stadions met eerdere testen. De benodigde infrastructurele voorzieningen en de beschikbare televisiecamera’s zijn bij deze stadions bekend en voorhanden. Ook in volgende bekerronden verwacht de KNVB  live-testen uit te voeren.