Feyenoord Vrouwen 1
b66f6e030cce25a1216b42fb6a2e82f5_2000_2000.JPG

Feyenoord V1 stelt teleur bij seizoensopener en verliest in Utrecht

Voor Feyenoord V1 is het seizoen teleurstellend begonnen. Op bezoek bij FC Utrecht, dat haar rentree maakte in de Azerion Vrouwen Eredivisie, ging de ploeg van Jessica Torny met 4-2 onderuit. De Feyenoord-doelpunten werden gemaakt door Zoï van de Ven en Esmee de Graaf.

Voorafgaand aan de aftrap kwamen de spelers van Feyenoord met een mooi gebaar. Bij de elftalfoto toonden ze het shirt van Bridget Jno Baptiste. De 18-jarige verdediger liep vorige week tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Bayer Leverkusen een knieblessure op, en zal naar verwachting langere tijd uit de roulatie zijn.

Eerste helft
Feyenoord begon goed aan de wedstrijd, en kreeg meerdere kansen om de score te openen. Na de drinkpauze halverwege de eerste helft begon de ploeg van Torny echter steeds meer de controle kwijt te raken, en de thuisploeg wist hiervan te profiteren.

Door doelpunten in de 24ste en 40ste minuut leek Feyenoord met een 2-0 achterstand de rust in te gaan, maar vlak voor het laatste fluitsignaal van de eerste helft deed Zoï van de Ven wat terug. Met een prachtig afstandsschot zette ze de aansluitingstreffer op het bord, en daarmee leek er voor Feyenoord nog genoeg mogelijk na de pauze. Ruststand: 2-1.

Tweede helft
De tweede helft begon goed voor Feyenoord. Na zo'n tien minuten spelen scoorde Esmee de Graaf de gelijkmaker, en Feyenoord leek hard op weg naar minimaal één, misschien wel drie punten bij de eerste competitiewedstrijd. Het liep anders.

Zo'n vijf minuten na de gelijkmaker stond de 3-2 alweer op het bord. De schade werd nog groter toen Feyenoord-keeper Jacintha Weimar een paar minuten voor tijd een overtreding maakte in de eigen zestienmeter, en van de scheidsrechter de rode kaart kreeg. Oliwia Szymczak, de Poolse keeper die in het veld kwam om Weimar onder de lat te vervangen, was kansloos op de aan Utrecht toegekende penalty. Eindstand: 4-2.

Scoreverloop
24'  1-0
40' 2-0
45'+ 2-1  Van de Ven
53' 2-2 De Graaf
59' 3-2
87' 4-2

Opstelling Feyenoord
Weimar; Ypema (46' Kagenaar), Verspaget (67' Van den Goorbergh), Obispo; De Graaf, Van Bentem, Van de Ven, Brandau; Koopman (63' Van de Westeringh), Henry (67' Conijnenberg), Bennink (85' Szymczak)

Programma
Op zondag 17 september staat de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma voor Feyenoord V1. Op Varkenoord is Fortuna Sittard de tegenstander (aftrap: 12:15 uur). De ploeg van Jessica Torny kan hierbij alle steun goed gebruiken. Ben jij erbij? Scoor je ticket(s) hier.