Feyenoord Vrouwen 1
8272fd0d49e4a88f03f685c6a15e0576_2000_2000.JPG

Feyenoord V1 verliest nipt van FC Twente in laatste wedstrijd van seizoen

Feyenoord V1 heeft de laatste wedstrijd van het seizoen verloren. In de Grolsch Veste bood de ploeg van Jessica Torny de uittredend landskampioen goed partij, maar ging uiteindelijk onderuit met 2-1. Het Feyenoord-doelpunt werd gemaakt door Sabrine Ellouzi.

Feyenoord liet in de openingsfase van de wedstrijd zien dat het niet naar Enschede was gekomen om over zich heen te laten lopen. Hoewel de thuisploeg de beste kansen kreeg, lukte het ook Feyenoord om af en toe voor de goal van Twente-keeper Daphne van Domselaar te verschijnen.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Sabrine Ellouzi. Amber Verspaget zette goed druk in het strafschopgebied van Twente. Haar schot op doel kon nog tegengehouden worden, maar de rebound was een prooi voor Ellouzi. Met een mooi boogballetje zette ze Feyenoord verrassend op voorsprong tegen haar oude ploeg.

Een paar minuten later was het aan de andere kant alweer raak. Een overtreding van Danique Ypema, een andere voormalig Twente-speelster aan de kant van Feyenoord, werd bestraft, en de bal ging op de stip. Ruststand: 1-1.

Tweede helft
In de tweede helft was het Twente dat het spelbeeld bepaalde. Lang leek Feyenoord op een knap gelijkspel af te stevenen, maar een kwartier voor tijd wist Wieke Kaptein met een kopbal Twente op voorsprong te zetten.

Vlak voor tijd was Feyenoord nog heel dichtbij een gelijkmaker. Een mooie vrije trap van Jada Conijnenberg ketste via de onderkant van de lat weer terug het veld in. Eindstand: 2-1.