Feyenoord Vrouwen 1
356fdf50450f8f43b8d0973d9dface2f_2000_2000.JPG

Feyenoord V1 verliest op bezoek bij FC Twente

Feyenoord V1 heeft ook de derde competitiewedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. Op bezoek bij FC Twente liet de ploeg van Jessica Torny met vlagen prima spel zien, maar werd er toch met 3-1 verloren. Het Feyenoord-doelpunt werd gemaakt door Noëlle van der Sluijs, die in Enschede haar basisdebuut beleefde.

Feyenoord wilde zondagmiddag tegen topploeg Twente een goed resultaat neerzetten, maar door die ambities kon al binnen een kwartier een streep. FC Twente overrompelde Feyenoord in de openingsfase, en na elf minuten stond er al een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg op het bord.

Even leek het op een monsterscore uit te gaan lopen, maar Feyenoord wist zich te herpakken. Naarmate de eerste helft vorderde kwam de ploeg van Torny langzaam maar zeker beter in de wedstrijd, en er kwamen kansen voor de goal van Twente. Twee minuten voor rust gaf de pas 18-jarige aanvaller Noëlle van der Sluijs haar basisdebuut bij Feyenoord extra glans, door de aansluitingstreffer binnen te schieten. Ruststand: 2-1.

Tweede helft
In de tweede helft was er voor Feyenoord nog genoeg om voor te spelen, maar weer ging het vroeg mis. Na vijf minuten scoorde Twente de 3-1. Na deze tegenvaller lieten de speelsters van Feyenoord het hoofd niet hangen, maar schakelden ze nog een tandje bij. Echt aanspraak op een resultaat kon de ploeg niet meer echt maken, maar met vlagen liet Feyenoord prima veldspel zien tegen het sterke FC Twente.

Er waren meer lichtpuntjes voor Feyenoord, want aanvoerder Sisca Folkertsma kwam na een uur spelen binnen de lijnen en maakte daarmee haar officiële debuut voor de club. Folkertsma, die deze zomer overkwam van het Franse Girondins de Bordeaux, was tot op heden nog aan het revalideren van een blessure.

Ondanks de derde nederlaag op rij zal met name het getoonde veldspel dit keer wel perspectief bieden voor Feyenoord, dat komende week toewerkt naar de Klassieker, die over zes dagen op Varkenoord op het programma staat. Eindstand: 3-1.

Scoreverloop
4'  1-0
11' 2-0
43' 2-1 Van der Sluijs
50'  3-1

Opstelling Feyenoord
Szymczak; Van Bentem, Verspaget, Obispo, Brandau; Van de Ven (80' Henry), Van den Goorbergh (30' Kagenaar), Koopman (62' Folkertsma), De Graaf, Bennink, Van der Sluijs (45' Conijnenberg

Programma
Op zaterdag 7 oktober speelt Feyenoord tegen Ajax op Varkenoord (aftrap: 14:00 uur). Bij deze wedstrijd kan de ploeg alle steun goed gebruiken! Ben jij erbij? Scoor je ticket(s) hier.