Feyenoord Vrouwen 1
f7ea101baceba6125249794b147d45d5_2000_2000.JPG

Feyenoord V1 verslaat sc Heerenveen in Abe Lenstra Stadion

Feyenoord V1 heeft in de midweekse speelronde in de Azerion Vrouwen Eredivisie een overwinning geboekt. Op bezoek bij sc Heerenveen won de ploeg van Jessica Torny woensdagavond met 0-2 door doelpunten van Ella Van Kerkhoven en Esmee de Graaf.

Feyenoord ging in het Abe Lenstra stadion flitsend van start, want binnen 2 minuten lag de bal er al in. Ella Van Kerkhoven, die terugkeerde van een schorsing, kopte een corner binnen: 0-1.

Na deze vroege goal ging het spel wat op en neer, en kreeg ook de thuisploeg kansen om een doelpunt te maken. Vlak voor rust was het echter Esmee de Graaf die de voorsprong voor Feyenoord verdubbelde. Ze kreeg haar hoofd achter een voorzet van Romée van de Lavoir: 0-2.

Tweede helft
Na rust waren er aan beide kanten kansen, maar geen van de ploegen wist nog te scoren. Esmee de Graaf was ongeveer een half uur voor tijd nog het dichtst bij, maar haar inzet kon worden gestopt door de keeper van Heerenveen.

In de blessuretijd was er nog een mooi moment te noteren. Ricci Geenen mocht Jacintha Weimar vervangen, en de keeper maakte zo haar officiële debuut voor Feyenoord. Eindstand: 0-2.

Scoreverloop
2' 0-1 Van Kerkhoven
44' 0-2 De Graaf

Opstelling Feyenoord
Weimar (90' Geenen), Pijnenburg (77' Van Bentem), Verspaget, Obispo, Brandau (62' Van der Sluijs); Koga, Folkertsma; Van de Lavoir, Koopman, De Graaf, Van de Lavoir (77' Lont), Van Kerkhoven (62' Van den Goorbergh)

Programma
Feyenoord speelt op zondag 11 mei de laatste wedstrijd van het competitieseizoen. In De Kuip is FC Utrecht de tegenstander (aftrap: 16:30 uur). Ben jij erbij? Scoor je ticket(s) hier