Feyenoord Vrouwen 1
51840665035604fb75abc6d0b237008b_2000_2000.JPG

Feyenoord V1 boekt belangrijke zege op AZ

Feyenoord V1 heeft voor de tweede week op rij gewonnen. AZ werd zondagmiddag op Varkenoord met 2-1 verslagen. De Feyenoord-doelpunten kwamen van Jada Conijnenberg en Esmee de Graaf.

Na de eerste winst van het seizoen, vorige week op bezoek bij Telstar, wilde de ploeg van Jessica Torny weer omhoog kijken op de ranglijst. Daarvoor moest AZ zondagmiddag op Varkenoord verslagen worden. De ploeg, die dit seizoen na een lange afwezigheid weer terugkeerde in de Azerion Vrouwen Eredivisie, stond voorafgaand aan de speelronde één plek hoger dan Feyenoord: elfde.

Minder
Feyenoord begon, in tegenstelling tot vorige week, echter niet goed aan de wedstrijd. De bezoekers hadden op het veld de overhand, en de ploeg van Torny kon voetballend in de openingsfase beduidend minder brengen.

Gelukkig ging Jada Conijnenberg, na haar wereldgoal van vorige week, tegen AZ gewoon weer verder waar ze gebleven was. In de zeventiende minuut zette ze druk op de keeper van AZ, en snoepte de bal af, waarna ze zo kon binnenschieten: 1-0.

In het restant van de eerste helft kwam Feyenoord langzaam iets beter in de wedstrijd, maar gescoord werd er niet meer. Ruststand: 1-0.

Tweede helft
Na rust kwam Feyenoord beter voor de dag. Na ongeveer tien minuten spelen verdubbelde Esmee de Graaf de voorsprong, door een voorzet binnen te tikken: 2-0.

Lang leek er niets aan de hand voor Feyenoord, maar in de slotfase werd het toch nog spannend. Tien minuten voor tijd scoorde AZ de aansluitingstreffer, en bracht daarmee de spanning op Varkenoord tot een ongekend niveau.

De ploeg van Torny hield echter knap stand, en boekte daarmee de eerste thuisoverwinning van dit seizoen. Eindstand: 2-1. Door deze winst klimt Feyenoord naar de achtste plaats op de ranglijst van de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Scoreverloop
17' 1-0 Conijnenberg
53' 2-0 De Graaf
79' 2-1

Opstelling FeyenoordWeimar; Ypema (68' Kagenaar), Verspaget, Obispo; De Graaf, Van Bentem, Van den Goorbergh, Brandau; Van de Ven (61' Henry), Conijnenberg (68' Van de Lavoir), Bennink (61' Van der Sluijs)

Programma
Aanstaande vrijdag speelt Feyenoord op Varkenoord tegen PSV (aftrap: 19:30 uur). Aanwezig zijn bij deze wedstrijd? Scoor je ticket(s) hier.