Feyenoord Vrouwen 1
44f658890990cd86c8fe5ae4b17e6d62_2000_2000.JPG

Feyenoord V1 bereikt halve finale beker na knappe zege op FC Twente

Feyenoord V1 heeft in het bekertoernooi voor een grote verrassing gezorgd. De ploeg van Jessica Torny won donderdagavond met 3-0 van FC Twente, de huidige koploper in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Feyenoord-doelpunten werden gemaakt door Sanne Koopman, Ella Van Kerkhoven en Romée van de Lavoir.

Feyenoord stond donderdag op Varkenoord, net als in de voorgaande twee wedstrijden, binnen 10 minuten al weer op voorsprong. In de 8ste minuut schoot Sanne Koopman van dichtbij hard binnen: 1-0.

Zo'n 25 minuten later werd het zelfs 2-0 voor Feyenoord. Ella Van Kerkhoven kon een scherpe voorzet van Esmee de Graaf binnenkoppen. Ruststand: 2-0.

Tweede helft
Na rust drongen de bezoekers aan, maar was het toch Feyenoord dat de voorsprong nog verder uit wist te breiden. In de 56ste minuut werd Romée van de Lavoir diep gestuurd. Ze schoot de bal knap in de verre hoek achter de keeper van FC Twente, en bepaalde zo de eindstand op 3-0.

Feyenoord bereikt hiermee de halve finale van de TOTO KNVB Beker Vrouwen. In de andere kwartfinale die donderdag gespeeld werd won Ajax van Jong Ajax met 5-1. Zondag volgen de andere twee kwartfinales: Fortuna Sittard - FC Utrecht en Excelsior - sc Heerenveen. De loting voor de halve finales zal volgende week plaatsvinden.

Scoreverloop
8' 1-0 Koopman
34'  2-0 Van Kerkhoven
56' 3-0 Van de Lavoir