Feyenoord 1

Feyenoord onderuit in laatste test

De oefencampagne zit erop voor Feyenoord. Na de laatste vriendschappelijke wedstrijd in eigen stadion tegen Southampton van zondag (1-3) verlies), kan het vizier volledig op de start van de competitie van volgende week.

Op basis van alleen de resultaten kan Feyenoord onmogelijk tevreden zijn over de afsluiting van de voorbereiding. Na de duels met Panathinaikos (0-3) en Angers SCO (2-2), leverde ook de derde oefenpartij in eigen stadion geen winst op. Hoewel het team van trainer Jaap Stam lang uitzicht had op in elk geval een gelijkspel, stapten de Engelsen uiteindelijk als winnaar van het veld.

Toch liet Feyenoord in de traditionele Openingswedstrijd van het nieuwe seizoen ook veel dingen zien die de burger moed geven. Zo was het veldspel in grote delen van de wedstrijd zeker niet onaardig en kwam de ploeg in aanvallend opzicht bij vlagen goed voor de dag.

Dat dit niet tot een positief resultaat leidde, was vooral te danken aan twee ongelukkige en onnodige tegengoals in de eerste helft. Zo leidde een fout in de opbouw van Sven van Beek al na zes minuten spelen tot een achterstand, terwijl ook aan de tweede goal van Southampton balverlies van Feyenoord vooraf ging.

Daarmee deed de ploeg vooral zichzelf te kort, ook al omdat het zelf uit diverse kansen slechts eenmaal scoorde. Dat gebeurde halverwege de eerste helft na een uitstekende aanval, die werd bekroond door Orkun Kökcü. De aanvallende middenvelder rondde met links af na een goede loopactie en assist van Dylan Vente. Diezelfde Vente kreeg evenals Steven Berghuis en Luis Sinisterra een grote kans, zonder succes in de afronding.

Het zat in de eerste helft sowieso niet mee voor Feyenoord. Zo zag Stam eerst Sam Larsson al vroegtijdig uitvallen, nadat de Zweed een knietje in zijn rug had gekregen. Net voor rust kon ook Van Beek niet verder. Beide blessures worden maandag verder onderzocht, vertelde Stam na afloop.

Met diverse verse krachten – onder meer Liam Kelly, Luciano Narsingh en Naoufal Bannis vielen in – bleef Feyenoord tot de laatste minuut strijden om een nederlaag te voorkomen. De prima spelende Wouter Burger was in de slotfase nog het dichtstbij de gelijkmaker, maar zag hoe Bannis ongewild een vrijwel zeker doelpunt voorkwam. In plaats daarvan gooide Sofiane Boufal vlak voor tijd de wedstrijd in het slot, waardoor Southampton met een ietwat geflatteerde overwinning van het veld stapte.