Feyenoord Vrouwen 1

Feyenoord V1 start oefencampagne met gelijkspel tegen SGS Essen

Feyenoord V1 is het seizoen begonnen met een gelijkspel. Op het terrein van HVCH in Heesch eindigde de eerste oefenwedstrijd van de nieuwe jaargang, tegen het Duitse SGS Essen, in 2-2.

De ploeg van Jessica Torny startte sterk aan de wedstrijd, die uit drie blokken van dertig minuten bestond. Onder andere Tess van Bentem en Ricci Geenen mochten hun officieuze eerste wedstrijdminuten in het rood-wit van Feyenoord maken.

Na 23 minuten spelen was het SGS Essen, de nummer zeven van de Frauen Bundesliga van vorig jaar, dat op voorsprong kwam. Lang konden de Duitsers echter niet genieten van deze 1-0 stand, want zes minuten daarna was het Jada Conijnenberg die voor Feyenoord een rebound hard binnenschoot, en daarmee het eerste doelpunt van het seizoen op haar naam schreef.

Aan het einde van het tweede blok van dertig minuten kwam Feyenoord op voorsprong. Maxime Bennink ging alleen op de keeper van Essen af, en legde de bal mooi breed op Sanne Koopman, die simpel binnentikte. Feyenoord leek daarmee af te stevenen op een overwinning, maar vlak voor tijd, toen er aan beide kanten inmiddels een hoop nieuwe speelsters in de ploegen waren gekomen, kwam Essen uit een vrije trap op gelijke hoogte. Daarmee eindigde de wedstrijd in 2-2.

Eerste thuiswedstrijd
De eerstvolgende oefenwedstrijd voor Feyenoord V1 is meteen de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Op vrijdag 28 juli komt het Belgische KRC Genk op bezoek op Varkenoord. Toegang bij deze wedstrijd, die om 19:30 uur zal beginnen, is gratis. Kom Feyenoord dus zeker aanmoedigen!