Feyenoord Vrouwen 1
9eaaf4a4ef19a77f104331895efc3d82_2000_2000.JPG

Feyenoord V1 moet meerdere erkennen in PSV

Het is Feyenoord V1 vrijdagavond niet gelukt om PSV te verslaan. De ploeg van Jessica Torny gaf weinig weg, maar verloor op Varkenoord uiteindelijk wel met 0-2.

Feyenoord moest in de openingsfase van de wedstrijd het initiatief aan PSV laten. De eerste echte grote kans van de avond was echter wel voor de ploeg van Torny. Na 12 minuten spelen leverde Esmee de Graaf een strakke voorzet af, waar ploeggenoot Jada Conijnenberg haar hoofd net niet tegenaan kreeg. Hierna kwam Feyenoord stukje bij beetje beter in de wedstrijd, en leken er mogelijkheden te liggen om de gelijkmaker te scoren.

Aan de andere kant van het veld was de eerste echte kans voor de bezoekers echter direct raak. In de 21ste minuut kregen de Eindhovenaren een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied, tegen de achterlijn aan. Uit de kluts kon de bal binnengekopt worden: 0-1.

In het restant van de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar geen van beide teams kwam nog tot grote kansen. Ruststand: 0-1.

Tweede helft
Na nog geen tien minuten spelen in de tweede helft wisten de Eindhovenaren de score te verdubbelen, en wist Feyenoord dat het een zware kluif zou worden om uit deze wedstrijd nog een resultaat te halen.

Kansen kwamen er wel, met name in de slotfase. Onder andere Maxime Bennink, Jada Conijnenberg en de ingevallen Romée van de Lavoir kregen mogelijkheden om het gat op het scorebord in ieder geval wat kleiner te maken en de spanning terug te brengen, maar zij wisten allemaal het net niet te vinden. Daarmee eindigde de wedstrijd in 0-2.

Scoreverloop
21' 0-1
53' 0-2

Opstelling Feyenoord
Weimar; Ypema (65' Kagenaar), Verspaget, Obispo; De Graaf, Van Bentem, Van den Goorbergh (65' Henry), Brandau; Van de Ven, Conijnenberg (88' Van de Lavoir), Bennink (78' Van der Sluijs)

Programma
De eerstvolgende wedstrijd voor Feyenoord V1 is volgende week zondag, als de ploeg op bezoek gaat bij PEC Zwolle. Aftrap: 16:45 uur.