Feyenoord Vrouwen 1
14d12d4b8b03e87702323bd092f08957_2000_2000.JPG

Feyenoord V1 boekt ruime thuiszege op PEC Zwolle

Feyenoord V1 heeft voor de derde keer op rij gewonnen. Na ADO Den Haag (beker) en Excelsior (competitie) werd zondagmiddag ook PEC Zwolle verslagen. Op Varkenoord was de ploeg van Jessica Torny met maar liefst 4-0 te sterk. De goals kwamen van Romée van de Lavoir, Ella Van Kerkhoven (2x) en Esmee de Graaf.

Net als vorige week tegen Excelsior stond Feyenoord ook zondag snel op voorsprong. Na 10 minuten gaf aanvoerder Sisca Folkertsma een prachtige crosspass op Romée van de Lavoir, die haar ploeg van dichtbij op voorsprong schoot.

Na deze vroege openingsgoal bleef Feyenoord prima spelen. De bezoekers kwamen er af en toe uit, maar mede door een aantal goede reddingen van Feyenoord-keeper Oliwia Szymczak stond het bij rust nog 1-0.

Tweede helft
Vlak na rust viel Justine Brandau geblesseerd uit. Ze werd in het gezicht geraakt, en werd vervangen door Ella Van Kerkhoven. De Belgische spits, die in de winterstop bij Feyenoord tekende, kende een sterke invalbeurt. Na 66 minuten spelen schoot ze haar eerste goal voor de club binnen, en 5 minuten later ook meteen haar tweede, waardoor Feyenoord op een comfortabele 3-0 voorsprong kwam.

Vlak voor tijd zette Esmee de Graaf de stand op 4-0, waardoor Feyenoord een ruime zege kon bijschrijven.

Scoreverloop
10’ 1-0 Van de Lavoir
66’ 2-0 Van Kerkhoven
71’ 3-0 Van Kerkhoven
89’ 4-0 De Graaf

Opstelling Feyenoord
Szymczak; Pijnenburg (73’ Van Bentem), Verspaget, Obispo, Brandau (54’ Van Kerkhoven), Koga, Folkertsma, Van de Lavoir (73’ Van de Ven), Henry (46’ De Graaf), Koopman, Conijnenberg (19’ Van der Sluijs)

Programma
Aanstaande donderdagavond speelt Feyenoord V1 in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker op Varkenoord tegen FC Twente (aftrap: 19:30 uur). Ben jij erbij om de ploeg te steunen? Scoor je ticket(s) hier.