Feyenoord Vrouwen 1

Feyenoord V1 wint oefenwedstrijd van KRC Genk door goal in slotseconden

Feyenoord V1 heeft de tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. De ploeg van Jessica Torny speelde op Varkenoord tegen het Belgische KRC Genk. Zoï van de Ven zorgde in de absolute slotseconden voor de winnende treffer: 3-2.

Op Varkenoord begon Feyenoord furieus aan de wedstrijd. De Belgische bezoekers werden vol onder druk gezet, en dat betaalde zich snel uit. Na 10 minuten stond Feyenoord al op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Esmee de Graaf en Maxime Bennink.

In de gehele eerste helft liet Feyenoord de tegenstander amper over de middenlijn komen. De ploeg kreeg nog een aantal kansen om de score verder uit te breiden, maar geen van deze was raak. Ruststand: 2-0.

Tweede helft
In de tweede helft kantelde het spelbeeld. Feyenoord, met veel nieuwe speelsters in de ploeg, was minder dominant dan voor rust. Na 54 minuten spelen kwamen de bezoekers op gelijke hoogte door een binnengekopte corner.

Een krap kwartiertje later wist KRC Genk ook nog de gelijkmaker te scoren, en leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen. Maar in de allerlaatste seconden van de wedstrijd schoof Feyenoord-aanvaller Zoï van de Ven een afvallende bal in het doel, en zo een overwinning voor haar team veilig te stellen.