Feyenoord Vrouwen 1
ed019634082b3e6e3777fc8b8d8f0caa_2000_2000.JPG

Feyenoord V1 lijdt thuisnederlaag tegen Fortuna Sittard

Feyenoord V1 heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen niet winnend af weten te sluiten. De ploeg van Jessica Torny ging zondagmiddag met 1-3 onderuit tegen Fortuna Sittard. Het Feyenoord-doelpunt werd gemaakt door Esmee de Graaf.

Feyenoord opende op het eigen Varkenoord sterk, en dit betaalde zich uit. Na 24 minuten spelen schoot Esmee de Graaf prachtig raak van afstand, en zette daarmee haar ploeg op 1-0.

Zoals wel vaker kon Feyenoord ook vandaag niet heel lang genieten van de voorsprong. De bezoekers uit Sittard draaide de wedstrijd met twee doelpunten nog voor de pauze om. Er waren nog meer zorgen voor Feyenoord. Kirsten van de Westeringh, die vorige week nog haar rentree maakte na lang revalideren, moest zich vlak voor rust met veel pijn laten vervangen.

Tweede helft
Na rust probeerde Feyenoord met man en macht de gelijkmaker op het bord te zetten, en er kwamen ook kansen. Desondanks was Fortuna effectiever voor de goal, en een paar minuten voor tijd ook nog de 1-3 wist te maken.

Klein lichtpuntje voor Feyenoord was de invalbeurt van Noëlle van der Sluijs. De speelster die normaliter uitkomt voor Jong Feyenoord Vrouwen viel een kwartier voor tijd in en maakte daarmee haar officiële debuut in het eerste elftal.

Scoreverloop
24' De Graaf 1-0
32' 1-1
35' 1-2
84' 1-3

Opstelling Feyenoord
Szymczak; Kagenaar (73' Van de Lavoir), Verspaget, Obispo; De Graaf, Van Bentem (73' Van der Sluijs), Van de Ven, Brandau; Van de Westeringh (41' Koopman), Van den Goorgbergh, Bennink

Programma
Voor Feyenoord begint nu de interlandbreak. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 1 oktober, als de ploeg op bezoek gaat bij FC Twente. Zes dagen later staat De Klassieker op Varkenoord op het programma (aftrap: 14:00 uur). Wil je hierbij zijn? Scoor je ticket(s) hier.